Dagens pållar

Åh vilken toppen-dag jag har haft! Började morgonen hos Pepsi, som gjordes iordning med broddar och hela köret för en uteritt i sooolen :) Tog hackamooret och tänkte att eftersom underlaget antaligen skulle suga så skulle vi ta det lugnt. Pepsi höll såklart inte med, haha! Hon var tokigare än hon varit på länge ;) För första gången sedan jag ramlade av i höstas och hon sprang hem, så var det riktigt nära markkänning en gång! :P Men, hon var gladare än hon kännts på länge också så då är det mer än helt okej med mig att hon busar :D I alla fall så var underlaget bättre än jag väntat mig och det gick att rida i alla gångarter om man bara var uppmärksam och lite försiktig. Och som sagt, Pepsi tyckte helt klart att det dög till att springa järnet samt utföra diverse bocksprång, bakutsparkar och galoppombyten hit och dit ;) Tur att hon har bra koll på tassarna, min muppis ♥

Tillbaka i stallet efter en alldeles perfekt tur fick hon långrykt, mysstund och morötter innan hon fick gå ut och sola sig med kompisarna i hagen :) Mockade och torvade, och fixade alla grejerna innan jag åkte hemåt för att byta om och plocka upp mamma. Vi åkte til Ingelsta för lite trevligt lunchande och kik i affärer :) Ett varsit par söta vår/sommarskor fick följa med hem!

Nästa stall för dagen var Lilla H, såklart :) Nu har Catindra åkt hem till sin ägare, så idag var det bara två hästar att ta hand om. Skönt med lite färre höpåsar och en mindre box att mocka, men tråkigt i övrigt ju :( I alla fall så började jag med att mocka och sen "besiktigade" jag banan ;) Konstaterade att den var lite blöt på sina ställen, men annars himla bra :D Därför plockade jag fram lite bommar och sockerbitar åt Hollan, som var först ut. La ut ett par galoppbommar på varje diagonal, så övningen blev att så simpel som att rida på en åtta. Började med att hon fick trava 8:an ett par varv. Första gången var hon lite skeptisk och spänd, men ju fler gånger hon fick jogga över dom blev det bättre och bättre! Samma sak gjorde jag sedan i galopp. Första gångerna så hade jag henne lite för lång, och hon var inte riktigt säker på hur hon skulle "hantera" det hela. Men, efter ett par gånger försod hon precis hur hon skulle lägga sig och taxerade duktigt faktiskt :) Avslutningsvis la jag upp bommarna på "mellanhöjden" på sockerbitarna, så hon fick hoppa lite mer. Hon gjorde det riktigt bra! Pigg och glad, och förstod precis hur hon skulle göra. Superkul! Avslutade med att jogga av en but på vägen, nöööjd var hon helt klart :)

När Holly var färdig plockade jag in Dundee. Klockan var så pass mycket att han fick käka sin insläppsmat innan jag red. Under tiden passade jag på att göra höpåsar, plocka undan på banan och fixa lite annat smått och gott. Jag och Dundee tog sedan en runda som kallas "samhällsrundan". En bra runda nu när grusvägarna är hyfsat mjuka, då den består av kanske 70% grusväg, 20 % asfalt och 10% skogsstig. Bra uppskattat av mig där, haha ibland är jag konstig :P Menmen! Dundee kändes i alla fall fin! Tyckte han stod emot lite i galoppen, men när han fått galoppera igång lite så blev det bättre :) Traven kändes bra mest hela tiden! 

Nä, nu ska jag kika på mästerkocken och sen sova. Imorrn ska jag nämligen upp riktigt tidigt på min "lediga" dag !

Imorrn ska Pepsi få springa på grusvägarna hade jag tänkt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: