Filmer Rappestad

 Här kommer filmer från torsdagens regionala hoppning i Rappestad :)

100 cm
På framridningen till denna klass fick jag jobba ordentligt kan jag lova! I vanliga fall brukar jag försöka rida loss Pepsi med lite simpelt dressyrarbete dagen innan tävling, men i onsdags så tog vi en lugn barbackatur på hackamore som uppladdning eftersom hon tävlat på söndagen och 3 timmar lektion både måndag och tisdag. Så hon var som sagt riktigt jobbig på framridningen, ovanligt stel och segstartad. Men jag gav mig tusan på att det inte skulle bli något halvdant, och när jag väl fick det att lossna hyffsat i traven så fick jag igen det i galoppen som redan från början kändes fin :) 
Inne på banan sen var det bara att tuta och köra ;) Pepsi var med på noterna och tyckte att det var skojsigt tror jag! Hon ställde verkligen upp för mig och räddade flera lägen när jag inte tog beslutet i tid. Jag var lite för ivrig och stressad själv i denna klass, och det tappar jag mycket ridning på. Svårt att förklara, men jag måste liksom lite då och då påminna mig själv om att andas och tänka på hur jag rider. När jag glömmer det så rider jag bara iväg henne, och sen när hindret kommer så är det försent att göra något. Så lite besviken på mig själv som inte red ihop hela vägen, men som sagt så var hon på riktigt bra humör och ställde upp så snällt :)
Efter att ha blivit felfria i grunden så var det liksom lite allt eller inget som gällde. Jag startade typ som nummer 3 av 60, så hade ingen aning om vad som "behövdes" för placering eller så. Vi tog de vägarna som jag tittat ut när jag gick banan, och lyckades med en riktigt bra tid! Dåligt samvete för att jag var så efter i språnget på 9:an bara, trodde hon skulle trampa om. Åh mitt bästaste lilla hjärta ♥
Resultatet blev alltså 0+0 fel och en 5:e placering av 60 startande på det :D

Pappa missade tyvärr första språnget, om ni undrar ;)


110 cm
Till andra klassen var hon mycket bättre på framridningen. Hade även en helt ok känsla på framhoppningen, och var klar i god tid till vår start då det kommit fler efteranmälda så jag slapp starta allra först. Riktigt skönt, och jag tror även att det var en av anledningarna till att jag red mycket bättre i 1,10! Nu längde jag inte iväg henne, utan satte ihop galoppen mer men med ungefär samma tryck. Det resulterade i att sprången blev mycket jämnare och finare överlag :) Eller ja, allt detta varade i alla fall fram till hinder nummer 7. Nånstans på väg mot/över 6:an så inser jag som jag skrev häromdagen att vi var felfria och bara hade två hinder kvar. Då tappade jag fokus, och när vi kom lite nära på 7:an så gjorde jag inget. Hon hade säkerligen hoppat om jag bara bett henne! Men hon stannade, och när jag red om krånglade galoppen lite, vi kom ännu närmre men nej vi skulle INTE bli uteslutna! Så då bad jag henne hoppa, vilket hon så himla snällt gjorde men fick med en bom. Sen hoppade hon kombinationen (som var sista) jättebra, men det missade pappa att få med i filmen såklart ;)
Förutom hinder nr 7 då, så är jag riktigt nöjd med bådas insats i denna klass! Nu jobbade vi tillsammans, på ett lungt och säkert sätt kändes det som :D Dessutom gjorde hon ett snyggt och rent galoppombyte på hjälpen efter 5:an, pluspoäng till henne :)))
Resultatet blev 11 fel, varav 3 för tid.  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: