Lokal hoppning Katrineholm, 14 april 2013

100 cm bed. två faser A:0/A:0
Jag startade tidigt i klassen, och var på plats precis lagom i tid. La ganska lång tid på att skritta fram ordentligt och så, och det kändes skönt. Dock så märkte jag när klassen drog igång att klockan som satt uppe och som jag gått efter gick fem minuter efter, och vips blev det stressigt istället. Att förlora 5 minuter av en tänkt 15-minuters-framridning är ganska mycket! Menmen, hann jogga fram och ta ett par språng. Kändes sådär, hade behövt rida igång och jobba igenom henne lite till.
Inne i ridhuset blev hon ganska spänd och framförallt ofokuserad, och så kom jag aldrig riktigt till ridning heller. Fortsatte med att tänka fram, men eftersom jag inte fått till framridningen så blev hon lite för lång och jag kunde inte riktigt jobba henne i en bra galopp. Alltihopa gjorde att hon inte bjöd ärligt mot hindrena och att rundan blev orytmisk. Vi hade två nedslag i grunden, bägge hindrena kom vi för nära och hon var inte alls så snabb varken att rätta sig eller hinna upp som hon brukar. Överlag en ganska så loj och dålig runda av oss båda, mycket bättre kan vi! 
Resultatet blev 8 fel.


110 cm bed. två faser A:0/A:0
Till klass nummer 2 var det dags att ladda om, och det gjorde vi! Fick bättre tid till framridningen nu, men jag längtar tills framridningsmöjligheterna blir bättre. Nu fanns det två blöta utebanor och ett tältridhus att välja på, och det var ju jättebra att det fanns alternativ och mycket plats! Men Pepsi är inte speciellt glad på blött och halvgeggigt underlag, och heller inte på ett trångt tält där man bara får rida i ett varv. Valde i alla fall utebanan, som var helt okej på de flesta ställena :) 
Inne i ridhuset sen skärpte vi oss verkligen! Hon var inte spänd, och dessutom mer lyhörd och fokuserad. Kanske behövs de där 10 centimetrarna upp för att vi verkligen ska skärpa till oss? I alla fall så satte jag en bättre galopp från början, energisk men inte för lång. Och vilken skillnad det blir på henne och hur hon hoppar! Galoppen är något vi måste jobba mer på, helt klart, eftersom det är där det brister, men i denna klass var det mycket bättre än i 1m. Kombinationen var hinder nr 3 och där var hon riktigt duktig som tog sig igenom felfritt! Tappade galoppen något in, men hon kämpade för att nå fram och hon gjorde det trots att det var oxer ut :D Dock medförde det att jag slappnade av och tappade lite fokus efter det. Rättade aldrig galoppen helt, vilket gjorde att svängen blev dålig till nästa hinder. Hon stannade då, dels för att vi låg fel och troligen dels för att sånadär lådor/murdelar som stod under hindret är något hon alltid varit tveksam till. Syns tydligt på filmen andra gången jag rider mot hindret att hon verkligen tittar på dem och tänker stanna, men hoppar i sista stund och då får med sig en bom. Resten av banan skuttade hon enkelt! Ett beslut jag tog, på den böjda linjen, skulle jag såhär i efterhand ha ändrat (tagit tillbaka och lagt in ett språng till) men annars är jag toppennöjd med bådas insats hela rundan verkligen!! Nu behöver vi ju faktiskt inte vara så rädda för oxrarna längre, titta bara hur lätt och fint hon hoppar sista hindret :))) Bästa ♥ Och som jag skrev igår, nu känns nollan verkligen äckligt nära alltså!
Resultatet blev 8 fel även i denna klass.

    
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: