Recept, Rocky Road Fudge


Här är ett grymt enkelt recept på suuupergoda "kak-godisar" :) Egentligen passar de nog mest till jul, men jag tycker att man kan äta dom nu också ;)

Ingredienser:
200 gram mörk choklad
200 gram mjölkchoklad
1 burk (397 g.) kondenserad sötad mjölk (står ofta vid saft/sylt/marsanpulver osv. i affären)
25 gram smör
2 tsk vaniljsocker
1 påse minimarshmallows
ca 3 dl jordnötter, helst osaltade och rostade (men det är gott med vanliga saltade också, har testat ;)) 

Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med den kondenserade mjölken och smöret över ett vattenbad. Rör om tills allt är smält och det blir en slät och fin smet.
2. Låt smeten svalna något och blanda sedan i vaniljsocker och jordnötter.
3. Se till att smeten är relativt kall (utan att ha stelnat) och vänd ner marshmallowsen. OBS! Man kan ha i typ hur mycket nötter och marshmallows man vill, allt efter tycke och smak :) Ös på, haha!
4. Bred ut smeten i en form (ca 20x25 cm) med bakplåtspapper.
5. Ställ formen i kylen minst 4 timmar, och skär sedan "kakan" i ganska små bitar.
6. Klart att äta! De fudge-bitarna som du inte käkar upp direkt ska förvaras kallt.

Lycka till!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: