Jobbelijobb i stallet igår

Anledningen till att jag skulle upp tidigt igår var att jag skulle jobba i stallet 8-17 :) Pappa var snäll och lånade ut bilen, snacka om att man känner sig skapligt vuxen när man kan säga "Jag tog bilen till jobbet" haha ;) Lite mindre vuxen kände jag mig dock när det började pipa i bilen efter att jag kört kanske 200 meter. Paniken som uppstår säger jag bara haha. Som tur var lyckades jag klura ut att det var bältesvarnaren till passagerarstolen, för att jag hade ställt min väska där :P Bra där! ;)

När jag kom upp till stallet var redan hösilaget fodrat då två hästar åkt iväg tidigt på tävling, skönt för mig :) Kunde därför köra havrevagnen direkt, och efter lite fixande kunde jag börja släppa ut hästarna en halvtimme tidigare än vanligt :) Perfekt, dels eftersom det var så fint väder och dels för att jag var helt själv med 17 hästar. Det tog sin lilla tid om man säger så, speciellt eftersom jag valde att släppa dem i gräshagarna som ligger bortom de vanliga hagarna. Tur att de är snälla i alla fall, så man kan ta dem två och två :)

Mockade och gjorde stallet när alla var ute. En av alla skötare kom som tur var och hjälpte mig med ett par boxar, grymt mycket värt när man är själv! Hann städa och pyssla en del allmänt innan det så småningom var dags att ta in de små djuren för lunch. Hästarna var dock lite för sugna på att komma in, och superdryga. De tyckte att jag var alldeles för långsam så självklart ska ett par trycka sig förbi/under tråden och springa in själva -.- Suuuck! 

När alla väl kommit in och hittat till rätt box så tog jag lunch innan projekt påspackning började. Hann ta ett par i alla fall innan det var dags för utsläpp igen. Nu hade lite fler skötare dykt upp, så det gick fort :) Pepsi fick vara kvar inne, så att jag kunde borsta av den lilla skitgrisen och tvätta rent ett sår hon fick tidigare i veckan. Vid en halv fyra följde ett gäng skötare och hästar med på promenad upp till fältet, där hästarna fick beta en stund i höstsolen. Det uppskattades vill jag lova, såå mysigt!
Förövrigt hade hästarna vila, eftersom det var klubbtävling förra helgen och även är de två nästkommande helgerna. Det var inte minst Pepsi värd som tyvärr behövt gå en av sina tuffaste veckor på länge :( Jag hade henne ju måndag och onsdag, så då var vi ute i skogen (ena dagen mysis, andra dagen dressyraktigt på grusvägarna). Resterande 4 lektionsdagar har hon harvat runt ca tre timmar i ridhuset, stackars pluttis. Som jag alltid sagt, du förtjänar äckligt mycket bättre ♥

När vi kom tillbaka från fältet så fixades stallet färdigt, och resten av alla påsar packades, innan hästarna fick komma in och äta och sova. Lite sen var jag med stängningen som vanligt, tar sån tid med alla påsar. Men hade hoppats på att vara hemma till senast sex, när jag upptäcker att min väst med mina nycklar (både stallnyckeln, hemmanyckeln, bilnyckeln osv) har lyckats bli inlåst (inte av mig) i hösilageboden -.- DÅ blev jag inte glad, var redan trött och ville hem. Detta innebar alltså att jag inte kunde låsa stallet, och heller inte ta mig därifrån. Fick som tur var tag i Cissi, så jag kunde gå ner till hennes pappa (som tack och lov bor kanske tio minuters promenad från stallet) och hämta hans nyckel till boden. Vid sju var jag äntligen hemma, pust vad trött och irriterad jag var då!

I alla fall, gillar verkligen att jobba i stallet, framförallt på söndagar. Det är så himla lugnt och skönt när det bara är skötare där, och hästarna dessutom har vilodag. Bästa :)

Massor av tack till er snälla som hjälpte mig i stallet igår och er som följde med upp till fältet. Supermysigt tyckte i alla fall jag att det var :D




Kommentarer
Postat av: Maria

Men Hillevi! Du vet lika mycket som jag att tre timmar lektion inte är så hemskt som du får det att låta :) Hon blir garanterat mer trött när du rider 1 timme än när eleverna rider 3! Det är, som du vet, mycket lägre intensitet och tempo på ALL lektionsridning! När jag hade måndagsgrupperna för några veckor sen bockade&busade hon i sista gruppen, efter 3 timmar! Våra hästar hos Mads går intensitetsmässigt mer än Pepsi och de andra på ridskolan och de är pigga och glada! :)

2012-10-08 @ 15:09:44
URL: http://mariaohlsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: