Lokal dressyr div. III final, Åtvidaberg 20 maj 2012


I söndags drog jag och Pepsi iväg till Åtvidaberg tillsammans med våra lagkamrater för att rida finalen i div. III dressyren! 
I första omgången kom laget 5:a, och i andra omgången 6:a. Och då var det ju inte hela Östergötlands 10 bästa lag med. Så ja, vi hade nog inte jättesuperhöga förväntningar. Eller i alla fall inte jag ;)  

Jag och Pepsi åkte dit ganska så tidigt, och kom alldeles lagom i tid. Startade ju bara LC:2 och hade tänkt att vi skulle vara hemma strax efter lunch...

LC:2
På framridningen kändes hon mycket fräschare än sist :D Lite stel till en början, men efter lite uppmjukning kändes hon bra! Inte toppen som hemma på träning, men som sagt bra. Inne i collectingring sen så fick hon syn på några stora läskiga infångarna som stod vid sidan av banan, livsfarliga! Men hon släppte det rätt fort, och var relativt avslappnad när vi gick in på banan :)
Alltid är det så att när domaren blåser i pipan så trycks en knapp på och automatiskt spänner vi båda till oss. Då faller det mesta, för är jag spänd rider jag dåligt och är hon spänd så koncentrerar hon sig inte på mig och blir lite seg och allmänt vinglig. Det medför en hel del onödiga småmissar, och överlag inte ett kalasflyt genom programmet. Nja, hoppning är nog vår grej ;) 
Men i alla fall så är jag rätt nöjd ändå, hon var duktig och heller inte alls lika matt som på SRS! :) Jag ska bara lära mig att slappna av lite också så kommer det gå fint :) Vet att vi kan!!!   
Vi fick ihop 63,21 %, och det tycker jag nog var ganska så rättvist. Tror vi slutade nånstans i mitten. En 8:a knep vi i alla fall på en vänster-travvolt, det ni! :))) Det trodde jag inte :P
Domarens slutkommentar var: "Häst med utstrålning och potential, blev dock idag aningen spänd" och det tyckte jag var bra ord som stämmer överens med vad jag tycker!

Film kommer när Youtube slutar vara jobbigt!! -.-


De andra i mitt lag red på 64 och 66 %, och med de procenten slutade vi på en 3:e plats :D Kulkulkul!! Dock innebar ju det att vi var tvunga att vara kvar hela jäääääkla dagen (vi låg 1:a ända fram till slutet, och enligt öd var ettorna tvungna att komma in till häst så kunde ju inte gärna åka hem). Åtvidaberg är ju inte direkt kända för att vara snabba heller, herregud vad det gick trögt! Menmen, till slut fick vi våra priser och kunde rulla hemåt. Min stackars plutthäst fick i alla fall komma ut och chilla i gräshage en dryg timme på kvällen med sin bästis, då var hon nöjd :D


Funderar på om det kanske är för att vi rider så pass lätta klasser som LC:2, som jag har högre förväntningar på mig själv och kan då inte prestera lika bra? När jag liksom vet att vi borde klara det så galet enkelt, om ni förstår! Haha, detdär blev konstigt men det lät bra i huvudet okej?! :P
I alla fall, det jag tänkte komma till är att om vi testar på en LA:1 i höst, så kommer jag antagligen inte lägga ribban alls lika högt utan tänka att vi bara ska göra vårt bästa och hoppas på en fin känsla. Då kanske jag rider mer avslappnat och bättre? :) Jaja, det tar vi i höst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: