Dressyrlektion på Mamban!


Som jag skrev tidigare så var det en ridlektion inbokad idag :) Red i dagens sista grupp, en vuxengrupp, vilket var ett bra val då vi "bara" var 7 stycken. 

Jag gissade faktiskt fel när jag gissade på Lucie, hon skulle inte vara med överhuvudtaget. Istället blev det Mamba, en av hästarna jag verkligen inte ville ha. såklart haha! 

Mamba är en av våra äldsta hästar (eller hon har i alla fall varit hos oss typ längst, sen innan jag började rida!) på 15 år. Hon har haft en del problem med ryggen, och är överlag väldigt stel ungefär överallt och dessutom skapligt "avtrubbad" för framförallt skänkeln. Egentligen skulle jag väl inte kalla henne en komplicerad häst, men det krävs rejält med ridning för att få fram och igenom henne helt enkelt! 
Dock är hon en av våra absoluta klippor, funkar på alla lektioner med alla ryttare och är så gott som alltid gudasnäll! Det var henne min pappa red första gången han satt i sadeln ;)

I alla fall så var hon himla motvillig till en början, vilket jag även räknat med. Sist jag red henne (i vintras, eller förra vintern nån gång) var ingen höjdare, men det har som tur var hänt lite med mig och min ridning sen dess :D Efter mycket jobb med att få igång och loss kroppen så slappnade hon av och gav efter. Hon var absolut inte "tävlingsfin" men med tanke på att jag la all och lite till fokus på lösgjordhet från mule till svans så är jag nöjd! Det var galet stor skillnad på början och slutet, hon behöver liksom lite tid att komma igång också :)

Så ja, det blev helt klart bättre än vad jag trodde och det är allt lite kul att rida andra hästar ibland. Nyttigt för det första, och sen är det framförallt då man verkligen märker hur mycket Pepsi har lärt mig. Härligt!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: