Dressyrträning för Cissi 16 februari 2012


Idag var det alltså dressyrtränings-dags för mig och Pepsi :D Vi hade inte tränat dressyr för Cissi på superduperlänge (början på november?!) och det har ju hänt en hel del nu när Linda hjälpt oss så det var lite spännande ;)

Innan var jag ganska stressad, och då även lite irriterad. Hatar att inte hinna göra allt i min takt, men idag var det snabba puckar som gällde. Som tur var hade jag tid efter :) Beige fick hon i alla fall vara idag, och inviga (förutom pannbandet) sina nya paddar som också låg i höökspaketet :D Lite långa var dom, men satt bra annars och var relativt lätta att linda med. Måste bara "linda in mig" lite på dom så kommer det bli perfa :D Känns mycket bättre att ha dom!

I alla fall så trodde jag att hon skulle vara lite sur, just eftersom jag var det. Men hon överraskade och kändes riktigt glad :D Självklart så kunde jag inte annat än att också bli glad då ;) Hon äger på att få mig på bra humör, vet ni det? :) Vet precis hur hon ska göra!

I alla fall så var hon lagom pigg och arbetsvillig. Jag hade en bra känsla genom hela passet, även om hon ibland tyckte att det blev lite jobbigt ;) Men hon var relativt stadig i formen, och gjorde det jag bad henne om! Nu ska jag bara ställa ännu mera krav, hon ska bli lite allertare och jobba på lite mera bakifrån. Men som sagt så var hon fin tycker jag, stundtals riktigt hög i nacken och bra påskjut :D Superkul var det att rida helt enkelt!!
Pepsi var också jättenöjd efteråt, gick och frustade och verkade allmänt glad :D Sånt gillar jag! 

Under träningen jobbade vi mycket med basic-grejer blandat med lite öppnor och slutor, både förvända och rättvända. Lite travökningar på hörnlinjerna och i galoppen körde vi en del förvänd. Halter och bakdelsvändningar tål att tränas på, och det gjorde vi också ett par gånger :) Svårt, men viktigt att kunna (framförallt dessa dumma halter!).

Tyvärr blev det inga bilder/film från idag, men här får ni en bild från förra LM-träningen :D



Tyvärr missar vi nästa gång Linda kommer :( Det är den 4/3 och då ska ju vi åka till Mantorp. Synd, men det ska bli apkul att komma iväg och hoppa lite också såklart!! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: