Pepsi påväg igång

Yesbox, nu är Pepsi (som jag skrev igår) så gott som friskförklarad :DDD

Hela förra veckan skrittade vi mysrundor ute i snön, och det gjorde vi även i måndags. Hon har inte varit halt eller oren överhuvudtaget, vilket är vääldigt skönt såklart :) Bra också att hon kunde skrittas och på så sätt få ner svullnaden. 

I tisdags slutade vi inte skolan förens vid fyra (men jag ska inte klaga, för vi har typ varit lediga de andra dagarna :P) så då var jag inte i stallet förens på kvällen. Var kvar sent tillsammans med Carro för att tömköra litegrann i ridhuset efter lektionerna. Varken Pepsi eller jag är stjärnor på att tömköra, men vi båda tycker det är himla kul i alla fall :) Pepsi fick trava för första gången, och det var hon himla nöjd med! Bitvis var hon superfin, och hon höll sig dessutom på mattan (y)

I onsdags sadlade jag på igen för att känna lite på henne. Ett lätt joggingpass i ridhuset blev det, i alla gångarter. Tog det relativt kravlöst och hon kändes helt ok, men lite slö i reaktionerna då jag skippat sporrarna. Hon var i alla fall avslappnad och kändes mer lösgjord än vad jag väntat mig :) 

I torsdags hade vi sedan innan skadan bokat in träning för Cissi, och så fick det också bli. Eller ja, typ. Givetvis körde vi inte ett hårt pass, utan Cissi checkade mest av så att allt var lugnt och hon såg fräsch ut :) Pepsi var riktigt fin under den korta och lite lugnare träningen, med på noterna och lagom pigg :D Duktiga hästen!

Efter tre dagar i ridhuset så gav vi oss såklart ut i skogen igår :D Eftersom vi haft lite töväder så har det varit lite si och så med underlaget ute, men nu har det snöat någon decimeter till så på de flesta lite mer använda vägarna var det myyycket bättre än jag trott (y) Pepsi och jag tog oss utan problem bort till ett av våra favvo-ställen, grusvägarna! Var ett tag sedan vi var där, och det märktes ;) Pepsi tog verkligen tillfället i akt och drog på som bara den, löjligt glad och pigg! Vi frustade och skrattade i takt, haha. Sååå söt är hon när hon blir helt till sig och inte vet var hon ska ta vägen :)) Benen far åt alla möjliga håll och hon vill bara springa det allra fortaste hon kan, hihi. Superkul hade vi verkligen bägge två, så nöjda som få red vi tillbaka till stallet för lunchande. Världens bästa häst vet verkligen hur hon ska få mig att bli lycklig ♥

Idag är planen att skritta en sväng med Emma och Ragnar i skogen, för att sedan jogga lite lätt i ridhuset. Imorrn sen så ska vi ut och busa med lite kompisar :D Kuuuuul! På med säkerhetsbältet bara ;) Känns i alla fall som en bra idé att hon får "rasta av sig" lite innan julaftons-barbacka-ridningen sen på måndag. Hehe, jag blev ju liksom inte avbockad förra året nejnej :P

Två bilder på en nöjd och glad tjeja från igår :)

        
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: