Hoppträning för Matilda 1/12 2012

I lördags så hopptränade jag och Pepsi för Matilda Pettersson :) Superkul var det tycker jag, och jag kan sätta en miljon på att Pepsi höll med mig till max! hehe. Under framridningen var hon helt ok, märktes på henne att hon hade lite myror i brallorna som bara väntade på att få krypa fram ;) 
Förövrigt så har vi faktiskt alltid varit riktigt usla på att få till en bra framridning, för jag har alltid haft väldigt svårt för att komma till nån vettig lite mer dressyraktig ridning i hoppsadeln. Men vi har faktiskt blivit bättre som tur var :) 

I alla fall så var dagens övning en S-båge på ena långsidan, och en serie med studs och kombination på andra. OM jag hade rätt om Pepsis myror då, haha. När jag vände upp mot första hindret så var det som att trycka på startknappen, och vips var hon uppe i luften och vände haha ;) Heeelt tokig blev hon när vi började skutta, och jag satt galet löst ett par gånger. Åh, helt omöjligt att bli arg när hon gör det med en sådan glädje och energi :'D Så länge man sitter kvar och hon fokuserar sen när det bli mer än bara framhoppning så får hon hållas :) Hon har blivit såhär varje vinter nu när jag har haft henne, dels är det nog kylan, dels att hon inte gått så många timmar lektion de sista veckorna och dels för att hon går och segar och lusar på lektion och sparar all sin energi tills det händer något kul ;) Tror vi både längtar lika mycket tills på torsdag när vi ska ut och galoppa över snötäckta fält :D Säkerhetsbälte på säger jag bara, haha ;)

Tillbaka till hoppträningen... När vi skuttat S-bågen ett par gånger gick vi vidare till serien. Vi travade in i nersittning över en bom, hoppade en tvåstuds, två galoppsprång till räcke och avslutade med ett galoppsprång till oxer. Här höjde Matilda upp en hel del, och på Pepsi fick det verkligen önskad effekt :) Hon lugnade ner sig lite, och fokuserade bra på hindrena istället för att bralla ;) Med den härliga energin bjöd hon super på hindrena och hoppade som en liten gummiboll :) Duktiga duktiga! Sista gångerna låg oxern på mellan 120-130, gaaah. DÅ fick hon ta i, men hon tvekade inte en sekund :) Snacka om kick för vårt bådas självförtroende! Sjukt synd att jag inte lyckades få till nån som kunde filma, hade varit kul att ha både allt bus och de sista högre sprången på film ju! ;)

Mer än nöjd med min fina tjej! Igår fick hon välförtjänt vila :)

Förresten har det kommit ut propp till nästa års troligen första tävling för mig och Pepsi :D Perfekta klasser också! Vi åker till Nyköping är tanken, och rider 95 och 100 cm. Mycker skojjigare med 95 tävlingklass än 90 CR ju :D Blir en perfekt start på tävlingsåret tror jag, ska bara checka av med chefen också :)

        Foto: Ida Karlsson
        
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: