Dressyrträning för Cissi 19 april 2012


I torsdags var det dags för dressyrträning igen! :) Det var hela tre och en halv vecka sen vi ens red ordentlig dressyr tillsammans, åh vad det suger att bara ha två dar per vecka liksom!! Men i alla fall så var jag riktigt taggad :D

Under träningen jobbade vi mycket basic och programdelar. Fokus låg på att hon först och främst skulle bli lösgjord i sidorna, och därefter jobbade vi mycket med att få tryck bakifrån så att hon kunde vara bärig och lätt framtill med ett mjukt stöd. Vi pressade henne ganska hårt, men OJ vad med resultat det blev! De bitarna när hon verkligen kom dit vi ville var hon sååå sjukt underbar och det var bara att njuuuuta :)))
Älskar känslan när man verkligen känner hur dom börjar jobba i uppförsbacke och de "håller nacken uppe" trots att man knappt håller i tyglarna, men satan vad man får rida för't!! Pepsi är lite latis av sig när det gäller dressyr och blir gärna lite för bekväm, fast egentligen tror jag hon tycker det är väldigt roligt :) Hon vill bara inte riktigt erkänna det ;) I vart fall kändes hon riktigt glad och nöjd både under passet och efter, frustade både i tid och otid så att säga ;)

Programen vi tränade var LC:2 och LB:1 som vi ska rida om två veckor på SRS i div. 3 laget, åååååh vad kul det ska bli!! :D Det vi fick jobba mest på var halter, för jisses vad vi inte är bra på dom! Alla övergångar satte hon dock riktigt bra finisen!
Galoppen har hon hittat en helt annan bärighet i och där letar vi bara efter liiite mer energi så kommer den bli superduper! Den är verkligen underbar att rida, traven är jobbigare för där är hon inte riiktigt lika stark (men vi är på god väg!) och så måste mina magmuskler bli lite bättre ;) Vi jobbar på't!

Tar med mig gör jag att jag måste lära mig vrida om vänsterhanden (har varit min s.k. akilleshäl sen jag vet inte hur många år tillbaka!!) , sjunka ner och tillbaka lite i sadeln i galoppen, bredda händerna lite när hon inte vill böja/ställa igenom och våga slappna av i benen trots att det är skumpigt i framförallt mellantraven ;) Alltid en massa finslip, man blir ju aldrig färdiglärd och vi har så mycket mer att hämta! 

Överlag är jag kalasnöjd med träningen och vi är verkligen på så himla god väg att hitta rätt i dressyren! Fick till och med beröm för att vi blivit så duktiga sen sist, trots att vi inte tränat/ridit dressyr på läääänge :D

Tyvärr tycker jag inte bilderna som Amanda tog stämmer riktigt överens med den superbraiga känslan, hon kändes finare än vad hon ser ut! Men såklart ingen kritik mot Amanda alltså, vi är ju liksom i en "utvecklingfas" och är därför från sekund till sekund ganska ojämna så att säga ;) Men hon är allt bra läcker, för hon kan ju min fina hoppehäst! ♥





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: