KM i dressyr 23 oktober 2011


Igår var det då alltså dags för årets klubbmästerskap i dressyr!
Vi red LB:1 i båda klasserna, väldigt simpelt program som vi ridit typ tusen gånger så det kändes rätt lugnt.

På framridningen till första klassen var hon lite sprallig, både som protest mot att jag ville att hon skulle gå fram ordentligt och så tror jag att hon tyckte det var lite roligt också :) Flera nya spännande hästar och ute i fint väder ;)
Fick inte riktigt loss henne men hittade ändå en bra bjudning och det är det som är prio ett, för går hon inte fram så funkar ingentning så enkelt är det!
Direkt när vi kom in i ridhuset kändes det som att hela hon bara sjönk ihop och somnade. All energi som vi lyckats få fram var som bortblåst och hon blev bara som ett tuggummi. Det medförde, tillsammans med att jag inte red så mycket som jag borde, att hon blev ostadig och vinglig. Hon skötte sig genom programmet och gjorde vad jag bad henne om, men hittade inte nån speciellt bra känsla och var inte nöjd efteråt. Det blev 60,00 % och en ganska rättvis poäng tycker jag eftersom jag inte var nöjd, men utan att det var katastrofalt. Dock kunde jag inte riktigt hålla med om kommentarerna.
I andra klassen så kändes det faktiskt väldigt bra på framridningen, fortsatte med samma tänk att hon skulle fram men försökte gå ett steg längre med att plocka upp henne lite och få in bakbenen. Hade en helt okej känsla när vi gick in i ridhuset och inställningen var att nu skulle jag minsann Rida! Hon blev matt denhär gången också men mycket bättre än i första tycker jag ändå. Hittade bättre flyt och överlag var hon ganska stadig, lite bakom dock. Men överlag är jag väldigt nöjd med andra programmet och jag tyckte vi ryckte upp oss en hel del :) Dock höll inte domarn med utan ett par poäng sämre vilket resulterade i 58,96 %. Lite snåligt tycker jag! 

Är i alla fall väldigt nöjd med andra klassen, och en hel del bra saker ska jag ta med mig :) Så som att hon var fin och hade bra bjudning på framridningen, gjorde en riktigt bra fattning i ena programmet (vi brukar ha vääldigt svårt för dem!), vi fick vår första 8:a och så var det fler än jag som tyckte att vi fick snålt betalt och det är alltid skönt att höra!

Efter att jag ridit var jag ju skrivare resten av dagen och då fick jag chans att prata lite med Lisbeth. Även om jag fortfarande tyckte att vi fått lite lite poäng så kändes det skönt att få en förklaring och lite positiva ord! :)

Jahopp, det var årets sista dressyrtävling. Nu ska vi tränatränaträna hela vintern och så kommer vi tillbaka på träningstävlingarna i vår :) Då får vi kanske till och med rida på rakt bett (y)
Dessutom är det kanskekanskekanske dags att debutera LA:1, i alla fall om Cissi får bestämma ;) haha!

Bästaste tjejen! ♥










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: