put your hearts in the air


hejsansvejsan :)

sitter och softar i våran lilla stuga här på bondgården med sveriges segaste internet, men bättre än inget ;)

för er som kanske inte vet så bor jag, pappa och Hugo på en lantgård i sörmland just nu :) som en liten sommarstuga som vi har hyrt en vecka utav de som har gården, och här finns massa kossor, höns som går lösa, en superfin och lekfull vallhund, sex katter och tre stycken araber :) hästarna ingår typ när man hyr stugan, så vi får rida varje dag så mycket vi vill (y)

igår så packade vi ihop allt vi skulle ha med oss och jag tog en snabbtur in till stan för att inhandla en välbehövlig kalender då min har tagit sluut, och så besökte jag biblioteket :) jag har faktiskt på senare dagar (haha, nu låter jag gammal ;) börjat låna mer böcker, det är ju superbra verkligen och man borde ta vara mer på't :) i alla fall, när jag kom hem begav vi oss sedan till farmor och farfar för att lämna av våran egen lilla kisse, Nemo. sen åkte vi vidare en halvtimma ungefär och kom då fram till gården :) vi grillade jättegod flintastek innan jag fick en liten kvällsridtur tillsammans med hon som har hästarna! jag fick rida på en skimmel vid namn cleo som var pigg och väldigt trevlig :D

idag tog vi sovmorgon och chillade lite i stugan :) jag har läst en massa i en av böckerna jag lånade: Jagad som är femte delen i serien House of night som handlar om vampyrer typ ;) megasuperbra tycker jag att dom är, och det tror jag till och med att jag nämnt här för läänge sen ;)

på eftermiddagen åkte vi och badade lite i en sjö, obs första sjödoppet för i år för min del :D haha, mitt i Juli typ, himla badkruka jag är! sen fikade vi lite i närmsta staden innan vi åkte och handlade lite middag och sen tillbaka till gården. förresten är det jag som har kört hela dagen, duktigt va ;D hihi! väl hemma åt vi fiskpinnar innan jag och Hugo tog oss en liten ridtur :)

idag fick Hugo rida på Cleo och jag tog en av de två andra vid namn Sheris (stavning?). En himla envis sak det där som antagligen inte blivit riden seriöst på flera år, kanske inte på hela livet? jag red lite på ett fält precis vid gården när vi kom tillbaka efter en liten uppvärmningstur, och då var det inte lugna puckar direkt! skritten gick bra och han tog väldigt mjukt och känsligt stöd, men när det inte passade honom mer kom ett par bocksprång! jag satt faktiskt lite löst några gånger ;) haha! ni kan likna det med att rida en rätt kaxig unghäst ungefär skulle jag tro för att få en bättre uppfattning om hur det var ;) men efter en hel massa tålamod så släppte han lika fint i traven i i alla fall ena varvet :D mest nöjd är jag med att jag inte tappade tålamodet faktiskt och inte blev arg, utan bara lugn och bestämd och jag märkte ju att det faktiskt funkade :) avslutade sen i alla fall med att dra en sträcka i full galopp, vilket uppskattades vill jag lova :) sen skrittade en till slut rätt nöjd ryttare och aaaapsvettig häst tillbaka till hagen. ganska galet var det, vi red vid nio på kvällen typ och det var inte ett dugg varmt, ändå blev han helt löddrig hela han i stort sett! haha, söt :)

nu har vi tagit fram chips och lite mys och jag ska läsa lite i min spännande bok :)

förresten så ringde Stina från Särna idag och pratade lite om sommarjobbet som börjar nästa vecka, och hon verkar jättesnäll :) är faktiskt rätt nervös, men jag hoppas och tror det blir super bara jag har kommit in i det :) kommer dessutom vara två till tjejer runt min ålder som sommarjobbar samtidigt och det känns skönt och kul! :D

imorrn ska jag nog rida lite dressyr på Cleo :) hon är nog mer lättriden än Sheris skulle jag tro!

kram H

tyvärr blir det inga bilder då jag inte får det att funka, ska försöka imorrn igen ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: