Mitt liv på hästryggen - 8


2009

För det första så får ni inte tro att jag tycker att alla bilder är jättefina och så, utan jag har dom ju för att jag ska kunna jämföra med nu :) Så japp, jag vet att vissa bilder är typ hemska, men det har faktiskt hänt mycket sen dess ;)

Till våren 2009 omvandlades Lottas grupp fyra till en femma, och jag, Amanda och Johanna fortsatte rida kvar där. (Trots att vi enligt mig inte var några grupp 5:or alls, inte jag iaf, menmen :P). Emma slutade då eftersom hon började ha Pari på halvfoder :)

Precis som förra året så började det med träningstävlingarna i februari och mars, och som ni kanske listat ut så var jag ju helt inne på Edi så honom hade jag i allihopa :) Grymt bra gick det i dressyrerna, 67 % i LB:1 båda gångerna, så en clearround och en vinst :D. Dock var det ju Cissi som dömde, menmen :) jag v blev glad iaf! I hoppningen gick det mindre bra, två halvdåliga rundor, men en cr rosett blev det. 



Senare samma vår så hade Hageby en lokal ponnydressyr och då fick jag och Edi vara med :) Och så var Johanna och Cobbe, Maria och Pari (emma var inte hemma :) också med! I LB:0 så red jag och Edi ihop 60 % vilket räckte till en tredjeplats :D och i LB:1 så hade vi 59 %, och 3 poäng från att bli placerade. Supernöjd var jag! Ett stort Grattis, ngt i efterskott men ändå, till Maria som vann LB:1an på Pari också :D



Helgen efter det var det dags för lektionsDM i hoppning och Edi och jag fick följa med då också :) inga direkt höga förväntningar eftersom han typ vägrade väldigt ofta, men icke! När det väl gällde så var han hur dutti som helst och tvekade bara litegrann mot ett hinder (NUS-grinden för er som kommer ihåg ;). Så en cr rosett och sen i DM klassen så vare 36 startande C-ponnier så 9 placerade. Jag och Edi kom 0,3 sekunder efter 9:an ;D menmen, glada som få åkte vi hemmåt igen :D



I Juni var det avslutningshoppning och det gick väl inget vidare direkt, två stopp så jag tror vi kom typ sist eller nåt :P.

Bara ett par dagar senare var det dags att säga farväl till min kära lilla tävlingskompis. Han ägdes ju inte av Cissi, utan var bara inhyrd från Vadstena, precis som Zäta. Oturligt nog så ville dom ju såklart ha tillbaka Edi, medan Zäta fick bo kvar, men det var nog ändå lite bra. Jag hade ändå inte kunnat rida honom speciellt länge till så det hade blivit ett rätt jobbigt slut det med.

Efter betet samma sommar var det dags för ridläger :) Några lektioner på våren hade jag ridit Pepsi, och jag tyckte hon var mysig och rätt kul men inte mkt mer. Det var väl lite av en slump på nåt sätt att det blev just henne jag fick, för jag visste inte riktigt vem jag ville ha egentligen. Mitt val kunde dock absolut inte blivit bättre, det var början på en alldeles underbar fortsättning :D

Hihi, lite bilder från ridlägret, och ni som känner oss nu vet att det har hänt liiite sen dess. Även om det är pinsamt hur illa det var då så är det ju ändå kul att se att det går framåt :D



Under sommaren hade två nya ”små” hästar fått flytta in på ridskolan, Mistika och Vulfa från Visingsö. Jag och Johanna blev tillfrågade om vi ville sköta dom och, ja, det blev så helt enkelt. För min del blev det Vulfa :)  Hon var inte så utbildad direkt och i början kunde hon knappt fatta galopp, men hon var ändå rolig att rida och jag trivdes bra. Red henne typ nån lektion ibland eller skötarridning lite då och då men inte mkt mer. Hon var precis som en vanlig sköthäst bara. Pepsi var  fortfarande favoriten :D (haha. Känner att jag var typ värsta ”playern” det här året, menmen. Så vare helt enkelt :P)
Men jag skulle gärna rida Vulfa nån gång nu bara för att se om hon har förändrats nåt på det senaste året ;)



2009 fyllde ju även Hageby Ridklubb 40 år och det firades såklart med Jubileum :D Det var en liten uppvisning och jag var med och körde Viktor, och red Pepsi i en kadrilj.



I slutet av September var det lektions DM i dressyr i Åtvidaberg och då fick jag och Pepsi följa med på ett hörn. Vi red bara DM-klassen eftersom förklassen gick i LC:2 och hon inte ville gå först ;D DMklassen gick ju i ryttartest så då gick det bra även om det var spänt som sjutton och så, men 6,5 poäng lyckades vi iaf skrapa ihop och det är jag nöjd med :D Hon skööte sig jättebra verkligen och det var bara på framridningen som vi stod på bakbenen några gånger ;)



Senare samma höst var det ju såklart dags för de årliga Klubbmästerskapen. Först ut var fälttävlan och då rad jag Chess (av alla hästar :o). Haha vårat dressyrprov var nog inte det vackraste men 58 % iaf. 0 fel i banhoppningen blev det ocha han sprang runt som en galning, bra koll där. Eller inte! På fältet vare också han som gjorde hela jobbet så det gick braigt. Lite straffpoäng fick vi dock för att vi var 4 sekunder för snabba, förvänandsvärt va? Haha.
Resultatet räckte till en oväntad (och ganska så oförtjänad) 3:e plats iaf :D



Jag hade Pepsi i både KM i hoppning och KM i dressyr men ingen av dom blev någon succé direkt. I hoppningen blev vi uteslutna då jag ramlade av, kommer dock inte ihåg riktigt hur, men jag tror att hon tvärvände efter ett hinder. Dressyren var nästan ännu värre, fast jag hade iofs inte väntat mig ngt direkt. Jag och Pepsi skulle rida LA:1 för första gången för det första. Sen var det ju ute och det gillade vi inte! Ungefär 99,99 % av programmet utfördes på bakbenen så då blev vi uteslutna för det istället :P
Jag kommer ihåg att efteråt när Cissi och jag prata lite så sa hon att hon trodde att det där kunde försvinna med lite träning och tävling och svarade bara mmm. Jag trodde verkligen inte på det för fem öre, inte efter det där! Haha. Men hon hade ju rätt, eller typ iaf, som vanligt ;D

Lite lektion när hon hade tagit bort en vargtand och gick på hackamoret. sjukt svårt att rida på tycker jag!



Eftersom många ponnyryttare var på annat håll och tävlade när KM i hoppning var så anordnades en extra hoppning då även några lektionsryttare fick delta. Jag ville ju ha Pepsi, så jag frågade Cissi lite försiktigt om jag fick det och då sa hon bara ja, om du lovar att inte åka av igen :) ja, lova kunde jag ju inte direkt men jag gjorde mitt bästa och faktiskt gick det! Vi hoppade 80 cm i båda klasserna. Hon reste sig bara lite innan vi passerat startlinjen i båda klasserna men när vi väl började hoppa så rullade det på och vi fick ett pet i första, och sen i andra så gick det lite för fort så då han jag inte styra så en extravolt blev det.Men så hade jag ju det ÄLSKADE hackamoret också. Usch, jag kunde verkligen inte rida på det! Haha.
Men iaf, gissa om jag var happy efteråt. Det hade faktiskt gått bra!

haha. första bilden visar hur det såg ut en stund innan vi kommit igång. MKT vackert!



På cirkusen så presenterade jag Pepsi i en kadrilj och sen red jag Vulfa också eftersom jag fortfarande skötte henne. Dock inget vackert eftersom hon, kom det fram några dar senare, hade en trång sadel så att det tryckte varje gång hon försökte sänka nacken. Då bockade hon med mig för första gången och jag låg på halsen. FIINT sådär på cirkusen och allt :P.
I lucian så ville jag, Emma och Amanda inte vara tärnor för det var ju jobbigt så vi var pepparkaksgubbar istället som inte kom in förens efter några låtar med pepparkakor och publiken :P



Dagen innan julafton var det ju även dags för den årliga maskeradhoppningen och i år var det inte i par, utan i lag. HEJA var såklart ett team och vi vaaaannn :D jag red Viktor barbacka i en hinderbana, Amanda hoppa 50 cm på Noak barbacka tror jag och Emma och Pari hoppade 70 cm om jag inte minns fel ;D Johanna och Lillen var lagledare åt vårat bästa lag, som hade utklädnaden DYKARE :D



Under jullovet nån gång så hände en riktigt, och då menar jag riktigt, stor grej för lilla mig :) jag tvingades göra ett val som var VÄLDIGT betydande. men jag vet att jag valde rätt och det är ett val som jag absolut aldrig kommer att ångra. Det gjorde min närmsta framtid till en tid full av lycka och glädje, och det har verkligen varit underbart sen dess! Men mer om det i nästa avsnitt för nu är det ju nyår :)











Kommentarer
Postat av: Amanda

Tkr ju personligen att valet om Zätas framtid gjordes på rätt sätt, hihi! :)<3

2010-11-30 @ 18:32:02
URL: http://amandajohannas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: