Rappestad RK

Lång dag i Rappestad blev det, men fint väder och två rätt okej rundor gjorde den långa dagen till en bra dag :) Det blev inget lag så istället red vi två "vanliga" individuella klasser, 1m och 1,10m. Precis som planen var från början.

I 1m så var jag efteranmäld eftersom jag bytte från lag till indivudell. Jag startade alltså allra först, vilket inte är nån höjdare. Mest för att det blir så krångligt med framridning och bangång. Dessutom var prisutdelningen i lagklassen seeg, så då blev det ännu mera paus mitt i. Men men. Pepsi kändes matt och lite tjurig, så ingen vidare känsla på framhoppningen. Inne på banan så red jag mest bara på framåt så det blev ingen bra rytm. Dock kom vi till förvånansvärt bra framåtlägen med tanke på min ridning, men sprången blev ganska flacka. Faktiskt så var vi i alla fall felfria i både grund och omhoppning :) Ingen supertid då omhoppningen inte passade oss speciellt bra. Var mest transportsträckor, och det stället där man kunde vända snävt innanför var till en kombination. Och eftersom Pepsi behöver lite mer fart och tryck in för att räcka igenom så valde jag att inte chansa på det snävaste alternativet. Vi slutade 7:a av 40 starter i alla fall, så en rosett och en plakett till samlingen :)

I 1,10m så red jag bara fram en kortis, och då startade vi mitt i klassen så kändes mycket bättre. Blev dock rätt stressigt inne på framhoppningen, så hann bara ta 2-3 språng som blev halvdana innan vi skulle in. Jag hade bytt bett till denna klass, vilket Pepsi var mycket nöjdare med så hon var inte alls tjurig nu. Kändes mer framåt överlag dessutom! (Inlägg om bett kommer btw!!) Red in på banan med en bra känsla av lugn ändå, men till hinder nr 2 klantade jag (som vanligt...) till det. Vi har ju haft 1 stopp i alla 1,10-starter vi gjort, och det även idag. Så retligt. Det var en lite tajtare uppvändning på diagonalen mot en oxer. Jag började med is i magen men fick inte tillbaka henne riktigt som jag tänkt mig, så bestämde mig aldrig om jag skulle rida på framåt eller fortsätta ta tillbaka. Så sista halvhalten blev för sen vilket resulterade i ett stopp, grrrr. Men sen hoppade vi resten av banan felfritt :))) Då kändes det superbra! Jag satte en bra galopp och red inte iväg henne nån gång. Blev bra språng och hon var betydligt mer på och med mig. Så förutom det onödiga stoppet är jag jättenöjd med 1,10-rundan. När jag rider som jag ska är det ju liksom nemas problemas, ska bara lära mig göra det till varje hinder också!

Filmer kommer :D

 

Kommentarer
Postat av: Lena Löfgren

Åhhh ni är fortfarande så fantastiskt fina ihop och erat arbete ger så fina resultat :-) Grattis!
Jag är ledsen för att jag varit borta ett tag från kommentarerna, men hoppas jag få chans att vara med lite mer nu :-) Väntar på filmen ;-)
Kram Lena :-)

2014-06-12 @ 14:29:49
Postat av: Anonym

Snälla börja blogga! :(

2014-09-08 @ 23:02:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: