Videoklipp från hoppträningen :D

I onsdags var vi som sagt och hopptränade för första gången på suuuuperlänge! Vi åkte till Stall Milleniums ridhus, typ 15 minuter bort, där Wanja Landh håller hoppträningar varje onsdag. Som ni vet har jag länge varit på jakt efter en hopptränare som jag trivs med, så att jag kan få till regelbunden och sammanhängande träning. I dressyren har jag ju Linda, min klippa, men i hoppningen har det varit svårare att hitta nån. Blev tipsad av Wanja, och i onsdags blev första träningen äntligen av! 

Pepsi och jag har bara hoppat enstaka gånger sedan Strömsholm/sommarvila/behandling så vi tog det lite lugnt. Höll oss till låga hinder och jobbade med att bara hitta känslan och ett bra flyt :) Ringrostigt är det såklart, men samtidigt så känner vi varandra så himla väl att det är enkelt att hitta tillbaka. Bästa! ♥

Övningen för dagen var lite distanser på böjt och rakt spår, samt en trestuds. Och detta satte vi ihop till små banor. Pepsi var väldigt spänd i början, som hon alltid blir i nya ridhus, så framridningen var inget att hurra så mycket för. Det släppte dock mer och mer under träningens gång, och när hon väl slappnade av kom också de små busigheterna krypande ;) Och ju mer hon kommer känna sig "hemma" sen när vi har tränat fler gånger ju knasigare kommer hon antagligen bli, haha!
I alla fall så gjorde hon övningarna bra och det kändes ändå enkelt! Inga problem med att räcka fram, sög bra på hindrena men var väldigt lydig samt hoppade flera fina språng med lite mer rygg! Pappa var med som chaufför, hästskötare och filmare. Världens snällaste :))) Så tacka honom för att jag kan bjuda på film ;)

Planen är att vi ska vara med en två-tre gånger till för att sedan bestämma om vi vill fortsätta, och då få en fast plats i en av grupperna varannan vecka. Är ju alltid svårt att känna av hur det funkar tränare/ekipage på bara en träning, ffa i hoppning tycker jag. Men om ett par gånger så! Om vi fortsätter så kommer vi till våren sen och träna fälttävlan för Wanja också, då hon även är C-tränare i det samt har en jättefin terrängbana på Varby Gård. Hur smidigt isåfall!? :D

Anyway, nu till det roliga: filmen!

 

Kommentarer
Postat av: Ida

Kan annars rekommendera Gustaf Samuelsson om du vill träna fälttävlan. Han brukar hålla träningar på Ekenäs varje måndag under sommaren och är c-tränare om jag inte minns fel. :)

Svar: Tack snälla för tipset :)
// Hillevi

2014-01-18 @ 22:14:04
URL: http://thalbaz.blogg.se
Postat av: Anonym

Wanjas bana är jättefin!

Svar: Ja jag har förstått det, ska bli kul att se! :)
// Hillevi

2014-01-20 @ 11:01:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: