Så gick det

Hmm, ja det gick ju inte direkt precis så himla bra som man givetvis hade hoppats på. Däremot gick det mer som vi alla förväntat oss lite grann skulle man kunna säga. Efter att ha gått mer än 4 år på ridskola utan att ha blivit kollad nån gång av veterinär eller så, sen en jättetuff intensivkurs på det och båda dessa med en ganska "utsatt" exteriör (eller vad man ska säga), så var det inte så lustigt att hon reagerade på böjprovet (syntes även lite på böjt spår). Dessutom har jag ju som ni vet haft lite, lite onda aningar kring hoppningen och så. Hon har inte riktigt känts som hon brukar helt enkelt. Också en av anledningarna till att jag inte ens kikat på tävlingar eller sånt i höst. Det är lika bra att få henne tipp topp nu, träna på i vinter och sen köra gärnet i vår ;) Gud vad jag längtar!!!

I alla fall så är hon behandlad i höger fram nu. Alla andra ben var fina och veterinären tyckte i övrigt att hon var jättefin och rörde sig väldigt trevligt :D

Nu ska hon skrittjobbas i tre veckor och sen blir det återbesök. Förhoppningsvis är hon fräsch och fin då! Tyvärr blir det ju då inget ihopsläpp med flocken innan dess, för hon får bara röra sig under kontrollerade former. Men en hage som inte är kupperad får hon i alla fall gå i som vanligt, så det är toppen!

Självklart känns det jättetråkigt att vi behövde behandla, klart man vill höra att de är helt utan anmärkning och friska som en nötkärna. Samtidigt så är det skönt att ha hittat nåt som inte är oväntat eller konstigt, inte verkar vara allvarligt och som är "enkelt" att behandla. Får se det som så att vi kommer att vara grymma på skritt och halter och så sen ;) Och jag kommer antagligen ha världens fräschaste och busigaste häst sen också :))) Dessutom får jag ju faktiskt rida på henne varje dag, så det kunde definitivt ha varit värre.

Har också tagit tag i att boka en hovslagare nu, välbehövligt då hennes hovar har vuxit som ogräs nu senaste!! Nu är det bara tandläkartid som ska fixas så småningom, och när hon är igång igen en sadelutprovningstid hos Sharpman. Mycket att styra med nu i början, men kul är det verkligen att få fixa och bestämma själv även om det känns en aning skumt! :)


Kommentarer
Postat av: ida

Vad blev det för hovslagare då? :)

Svar: Roger Björn kommer att fortsätta sko henne :)
// Hillevi

2013-08-02 @ 20:33:30
URL: http://iidaakarlssoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: