Lite om helgen, och en tand fattigare

Halloj på er!

Senaste dagarna har gått ganska så mycket i ett. I lördags hade jag en riktig chilldag, gjorde typ ingenting haha ;) Softade hemma och spenderade eftermiddagen/kvällen med min bättre hälft i världens mysigaste stall! Skrittade en kravlös runda på världens piggaste tjej :D I söndags sen däremot var det fullt ös. Började med att befinna mig på Stall Bjällbrunna (som ligger ganska nära där jag bor tack och lov) vid kl 7. Amanda och Nickan skulle till Skogslotten på lokal dressyr och tillsammans med Cissi representera Hageby i div II dressyren. Kände att jag inte varit på en tävlingsplats på ungefär 100 år, och vad jag saknat det! Stämningen, träffa hästfolk och ja. Man bara måste älska det! Och så fotograferingen såklart, blev en hel del ;) Träffade dessutom Amanda från ridledarutbildningen, så kul att ses!
Både Nickan och Amanda fick för övrigt till två riktigt jämna och fina ritter, men tyvärr så höll inte domaren med så det blev snålt med poäng. Vi rullade hemåt vid kl 12 igen och då tog jag cykeln vidare till Pepsi. Planen var att lassa halm, men den var inte mogen än sedan regnet tidigare i veckan så de kunde inte köra den. Blir nu i veckan istället. Red ett pass dressyr på banan med Holly, och hon var riktigt duktig! Finns mycket att jobba på, men nu sista tiden har hon hittat en helt annan framåtbjudning än tidigare och bara det gör ju allt så mycket lättare :D Red igenom LC:2 bara på lite skoj och för att "checka av" lite vad vi kan. Hon gjorde det bra! Det svåra är övergångarna, men annars gjorde hon det ganska så prickfritt. Lyckades få med lite på film som jag tänkte slänga upp senare! Hann också med att fotografera Camilla, som dressyrtränade. Kameran fick jobba hårt i söndags med andra ord :)
Pepsi fick en kvällspromenad senare och var riktigt på hugget :) Så härlig är hon när hon skrittar på med glädje och energi, känns som om den där underbara busungen med glimten i ögat som saknats lite under våren börjar hitta tillbaka :') Dock är hon inte så nöjd över at bara få skritta, än så länge sköter hon sig jättebra men stundvis känns det som om minsta lilla skulle kunna få henne att explodera typ ;) Menmen, skritten börjar i alla fall blir riktigt riktigt bra nu :D
Igår jobbade jag bara till 14.30 så sen spenderade jag hela eftermiddagen och kvällen i stallet. Friserade lite hovskägg och långryktade för att sedan ta en ordentlig skrittur med lite dressyrtänk. Pepsi var kalasduktig!

Och nu undrar ni kanske, vad gör Hillevi hemma och bloggar egentligen? Jo förstår ni, morgonen har spenderats på något så roligt ställe som hos tandläkaren. Och det var inte heller nåt vanligt rutinbesök precis, nä första av 2 visdomständer är bortplockad. Eller okej, plockad var inte riktigt rätt ordval. Utsliten? Än så länge sitter bedövning i tack och lov, längtar inte tills den släpper. Men vadå, det här börjar ju i och för sig bli rutin. Ibland undrar jag om jag har världens mest drabbade mun? Efter att ha slagit av en framtand på mitten två gånger, dragit ut 3 vanliga tänder som inte fick plats, opererat bort en extratand och haft tandställning både uppe och nere så trodde jag äntligen att jag var färdig. Men att slänga stamkortet hos tandis gick inte, nej för i våras när jag var på rutinkoll så såg tandläkaren att 2 av mina visdomständer låg helt åt skogen fel håll, och dessutom så fanns två små extratänder ovanpå. Seriöst?! Menmen, att behålla dom och riskera problem i framtiden som då skulle kosta ca 6000 kr kändes inte aktuellt, så det var bara att bita ihop. Idag är den ena bortopererad och om en dryg månad ryker nästa. Wooho! Tackar gudarna för att jag i alla fall har starka tänder, och har därför sluppit hål än så länge.

Dagen ska jag ägna åt att redigera bilder från i söndags, kika på serier och käka barnmat. Självklart blir det en sväng till stallet och Pepsi också, och förutom det vanliga så ska det lunchfodras till alla små hungriga pållar.

Kram H
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: