Lite svar på era frågor :)

2013-06-30 - 19:41:31
Anna
Fick du Pepsi eller var det du som köpte henne ? :) visste du om att du skulle få henne eller vart det en överraskning ? I vilket stall ska du ha henne ?, fick du med några saker ? :) svara gärna i ett inlägg, ps du och Pepsis är grymma och bloggen är bäst!

Jag har köpt Pepsi för mina egna pengar och hon är bara MIN :D Så nej det var inte direkt någon överraskning ;) Hon kommer att stå på mysiga Lilla Hageby, där Dundee och Holly som jag rider litegrann står. Jag har fått låna ridskolans sadel tills vi har hunnit prova ut en egen (eller två ;) ) men i övrigt fick jag inte med någon utrustning eller så.
Åh tack, vad glad jag blir!! :D

Eva
Hej ! Vad får ni lära er, är det mycket teori, vem rider ni för,hur är ridpassen tycker du avanserat eller lätt nivå,busar hon nåt med dig nu när hon är privathäst ( hi hi ) många kramar eva o gullan.

Hej! Vi får lära oss allt som en ridlärare behöver kunna, eller okej inte allt men grunderna i alla fall :) Det är alltifrån vilka kommandon man ska använda till vilka olika hindertyper det finns och hur man gör en korrekt skänkelvikning. Det har varit ganska mycket teori nu i början med vår kursledare, men ju längre kursen går ju mer egna lektioner för varandra kommer vi att ha. Då blir det mycket praktiska teorilektioner :) Vi rider för Lena Annergård. Ridpassen skulle jag väl säga är på en ganska lätt nivå, men det är verkligen inte så att vi gör allt perfekt för det. Det är väldigt mycket basic, mycket grunder och många genomgångar. Klart hon har busat, hihi ;) Hon är pigg och glad, och verkar trivas kalasbra! Första bocksprången bjöd hon på när vi hoppade en liten bana i torsdags och sen så bockade hon en gång när vi galopperade på galoppbanan också :) Min lilla busis ♥
Många kramar tillbaka!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bild tagen av Amanda under dagens promenad. Här står vi på galoppbanan vi hade temporidning på igår :) Askul var det btw, Pepsi älskade det och var hur nöjd och glad som helst!! Jag och Katarina (t.h) red tillsammans, och tyckte att vi hade ett väldigt jämn, lydig och balanserad galopp. Typ normal, men ändå framåt :) Vi red överlägset snabbast av alla, hehe ;) Vårt tempo var 425 m/minut, vilket betyder att det blir lite jobbigt när vi ska ha tempoterräng och en sträcka ska ridas i galopp 300 m/minut. haha! 

 
 

Morgonmys ❤

2013-06-30 - 12:27:10

Idag är det som sagt vilodag för hästarna, men vi skulle skritta dom minst en timme på förmiddagen :) Jag valde att promenera så att Pepsi fick vila ryggen ordentligt! Supermysig tur runt slottet och en liten del av terrängbanan tog vi tillsammans med tre andra :) Enda minuset var alla flugor och myggor, annars var det helt underbart ❤


HUR GLÖMSK KAN MAN BLI??

2013-06-30 - 09:30:00
Jag kom på nu att jag faktiskt har glömt berätta typ världens häftigaste grej!! De flesta av er såg säkert min status på facebook i måndags, men för er som inte gjorde det. JAG HAR GÅTT OCH BLIVIT HÄSTÄGARE!!!!!!!!!!!! :D :D :D Självklart inte till vilken häst som helst, utan till min allra bästa vän ♥ Idag är det exakt en vecka sedan vi åkte till Strömsholm och en vecka sedan kontraktet började gälla. Från och med då var hon bara min, och jag har verkligen inte kunnat förstå det ännu. Tror att det kommer sen när hon får flytta hem till Lilla Hageby, och när jag verkligen kan göra precis hur och vad jag vill med henne!! Här på Strömshom är vi ändå väldigt "styrda". 

I alla fall är jag så lycklig över det här att jag inte ens kan beskriva det på ett någorlunda rättvist sätt. Enda ordet som stämmer in är OBESKRIVLIGT. Som jag väntat, längtat, drömt, hoppats.... Och nu, nu kan ingen ta henne ifrån mig och jag ber till alla gudar som någonsin går att be till att vi kommer att få spendera mååååååånga långa år tillsammans innehållandes både tävling, träning, bus, mys och allt det där underbara som vi hittils bara fått små smakprov av.
 
 
 
Kan inte låta bli att le och bli alldeles varm när jag tänker på det :') Precis samma känsla som när du tittar på mig med din busiga blick och bara ser sådär löjligt glad ut att jag bara vill springa fram och krama dig så hårt jag nånsin kan. Du lyser upp hela mig och jag älskar dig mer än du nånsin kommer att kunna ana ♥

Lindholms Peach
Ägare: Hillevi Hassler

 

Lite mobilbilder från Strömsholm

2013-06-29 - 21:44:56
 

Fin morgon!

2013-06-29 - 07:58:00
Det här inlägget skulle kommit upp imorse, men min telefon ville inte riktigt samarbeta ;)
 
Jag kan säga att det är verkligen inte enkelt att hinna med att blogga nu under kursen, fullt ös heeeela tiden! Men jag ska göra mitt bästa på att bli bättre ;) Nu är det i alla fall dags för frukost. Har redan varit i stallet och hunnit fodra, mocka och borsta av. Temporidning på galoppbanan står på förmiddagens schema, såå himla skoj :D 
Imorgon är vi förresten halvt lediga. Vi har inga lektioner och hästarna ska bara skrittas. Så då kommer jag förhoppningsvis ha tid att både springa runt med kameran och blogga :) Om det är något speciellt ni vill att jag berättar mer om, fotar, kanske har ni några frågor eller så? :) Passa på att ställa dom nu så lovar jag att svara imorgon!
 
Kram H

 

Två bilder, hejja!

2013-06-26 - 07:42:38

På den första, nöjd tjej som hunnit rulla sig efter ett svettigt ridpass medan matte lämnade sadeln ;)
På den andra, trööööött hängläpps-tjej efter en tuff dag!


Dag nummer ett avklarad!

2013-06-24 - 21:57:45

Heeeejsan :)

Just nu ligger jag trött, men nöjd och belåten i mitt mysiga rum. Enda nackdelen är att internet-täckningen här inne suger, så att ladda upp en bild är nog typ att fetglömma. Men det kan man kalla småsak!

Dag ett har i alla fall passerat och det i en rasande fart verkligen! Känns skönt att vara igång och lite mer på banan :)

Pepsi verkar trivas finfint i sin nya box :D Hon äter med god aptit, dricker och slafsar i vattenkoppen, står och sover ibland och tittar gärna ut genom dörrluckan för att gosa lite :) I natt hade hon även legat ner i spånet, och efter dagens andra och väldigt svettiga ridpass rullade hon sig direkt ;)

Idag har vi alltså hunnit med två ridpass, vilket är vad vi kommer att göra nästan varje dag. I förmiddags så red vi ett lugnt och simpelt dressyrpass i ridhus. Pepsi tyckte det var riktigt kul att springa med alla nya hästarna, så hon blev lite ofokuserad på mig ibland. Men hon kändes pigg och glad, och eftersom det var allra första passet så är jag ändå nöjd :D
Eftermiddagspasset red vi nere på en äng. På ditvägen när alla skrittade tillsammans var hon supertaggad! När vi sen kom fram red vi först självständigt. Då blev hon lite "förvirrad" och ofokuserad eftersom det var fullt med hästar åt alla möjliga håll och i olika tempon, men skötte sig ändå bra och kändes helt okej mestadels :) Vi avslutade med att samla gruppen, rida på en volt och variera sitsen lite. Då var hon riktigt taggad och på igen, visste precis vad hon skulle göra! Lite stark ibland, men mot slutet tyckte jag att vi hittade en bättre takt och hon kunde använda energin på ett bättre sätt :D
Båda passen får helt klart godkänt för att vara första dagen, så nu hoppas jag att hon behåller piggheten och energin, och att jag bara hittar lite bättre sätt att utnyttja den på!

Dagarna är väldigt fullspäckade och det finns inte alls mycket tid över. Jag sov inget vidare i natt heller, så har varit ganska trött. Men nu på kvällen har vi ledigt efter middagen, så då har jag hunnit finmocka, rykta och mysa ordentligt med Pepsi :D Ett måste, såklart!

Nä, nu ska jag läsa igenom anteckningarna från dagens teorilektioner och sen sooooova :)

Kram H


Hejdåååå Hageby!

2013-06-23 - 12:57:08

Nu är vi påväg mot Strömsholm, iiiiiiiiihh :)))


En miljon förberedelser typ

2013-06-22 - 12:44:48
Fullt ös just nu! Imorgon runt lunch styr vi bil och fullproppad  transport ner mot Strömsholm, och det är sjukt mycket som ska hinnas med nu innan. Det ska packas, pluggas, ridas, putsas osv. osv. Det ska verkligen bli skönt att komma iväg och bara tänka på hästar och kursen liksom. Dock är jag lite nervös haha, vet inte riktigt varför men känslorna är minst sagt en blandning mellan stressad, nervös, supertaggad och förväntansfull ;) Lite kaoooos! Men nu har jag ordning på det mesta tror jag. Ska strax upp till stallet för att rida, putsa det sista, ha möte, fodra, packa klart och bada Pepsi.

Kram H
 

Här var det livat!

2013-06-19 - 18:56:10

Eller inte, haha ;) Men jag lever och mår finare än finast ska ni veta! Just nu håller jag på att skritta fram Hollypolly, och på hemvägen från Lilla H sen ska jag hämta upp min nya dator :D Då blir bloggningen garanterat bättre, har massor att berätta :)))

Kram på er!


Tjuhuuuuu :)))

2013-06-14 - 12:47:17


Dan före dan!

2013-06-13 - 13:54:19

Hej på er!

Idag började jag dagen med att packa upp gårdagens shopping, alltid lika roligt att se vad man köpt egentligen ;)
Åkte till stallet för att mocka åt min fina och sen blev jag upphämtad av mamma för att göra lite ärenden på stan. Alltså jag tror seriöst att min samling vuxenpoäng fick sig en tillväxt med minst 53472798% när jag var på banken och snackade aktier, hahaha! Fatta noll :P
Fick skjuts till skolan sen för att måla sista lakanet till vårt flak, blev grymt!! Nu är jag påväg till Pepsi och när jag är klar med allt pyssel där så ska jag hem för att göra mig iordning inför restaurangmiddag med klassen. Mys :)

Imorrn eftermiddag springer vi ut, GALET!!


Slagit personligt rekord i shopping på Ullared, check! ✔

2013-06-12 - 23:03:39

Har spenderat denna onsdag tillsammans med bästa mammi på Gekås Ullared :D Har såklart shoppat en hel massa kul, så nu har jag typ allt jag behöver inför Strömsholm (och lite till hehe ;) )
Nu är vi påväg hemåt!


Fotografering, Linda & tjejerna 3 juni 2013

2013-06-12 - 14:01:00


Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Linda och hennes två fina tjejer: Ella & Wilja
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55 mm f/1,8
 

Mysdag

2013-06-11 - 21:15:04
Idag har jag haft en riktigt chill sommardag, så himla nice! Började med att åka upp en sväng till stallet för att morgonmysa lite med Pepsi innan jag släppte ut henne i hagen. Sen blev det mockning innan jag åkte hem igen för att ta en liten powernap ;)

Eftermiddagen bjöd på många trevliga timmar hemma hos Gabriella tillsammans med ett gäng från klassen. Grillning, pannkakstårta och poolhäng satt riktigt fint :D

Hmm, ja det är ungefär det jag har gjort idag haha ;) 3 dagar kvar till utspring nu, och jag håller för fullt på att försöka lära mig gå någorlunda normalt i mina nya klackskor som inhandlades i New York :) Kämpa, haha!


       
 

Världens sötaste lilla alien ♥

2013-06-11 - 20:57:47
Om dagarna ser min lilla sötnos verkligen ut som en liten alien, stackarn! Dock världens sötaste lilla alien såklart ;) Men sedan hon hösten 2010 fick en ganska allvarlig ögonskada så har hon haft väldigt känsliga ögon. De rinner mycket på sommaren, men med sin alien-huva på så funkar det super :) Så skönt, men hon ser allt lite rolig ut!


Wants

2013-06-11 - 09:31:00
Dessa två pikéer från Gina Tricot skulle inte sitta helt fel att ha i garderoben, stilrena utan att bli tråkiga! På Strömsholm så är det långärmat vid uteritt och hoppning samt piké vid ridning inomhus som gäller. Känns som om jag inte kommer att klara mig så långt på de 4 pikétröjorna jag i nuläget äger, så ett par till är jag allt i behov av ;) Möjligen dessa!


        
 

Måndagen den 10 juni

2013-06-10 - 23:24:50
Känns verkligen inte som måndag idag av någon anledning, men nu när jag varit ledig en vecka så har jag tappat bort mig helt i veckodagarna. Men vad spelar det för roll när man är ledig liksoom? ;)

Idag har jag hunnit med att åka till skolan för att städa ur skåpet och hänga lite med delar av klassen :) Efter lunch sen så åkte jag till stallet där det blev mockning innan jag hjälpte Carro att ta in lite hästar och sådär. Plockade iordning lite bland alla mina tusen grejer, gjorde rent ett par benskydd och lite sånt medan Pepsi åt. När hon var färdig sen så väntade en supermysig ryktstund som vi båda njöt rätt bra av :) Riktigt härlig i pälsen var hon idag också, blank och len! Kan bero på att hon gått i gräshage och inte sand/lerhage som hon brukar ;)

När vi myst färdigt skulle hon gå med på handikapplektion, så då hjälpte jag till att göra iordning henne inför det innan jag fixade det sista och åkte hemåt. Hemma så bytte jag om och chillade lite innan det blev en liten trip med pappa och Hugo. Vi började med att ta oss till Hööks, dels för att pappa skulle köpa jodpurhs som han fått presentkort till av mig och Hugo när han fyllde år och dels för att se om det gick att byta mina kära chaps som dragkedjan gått sönder på. Vi fick byta dom, så himla schysst! :D Blev verkligen superglad då de sitter som en smäck och är riktigt snygga, och är dessutom så lätta att ta med när man åker mellan olika stall. Perfekt att jag kan ha med dom till Strömsholm också :)

Efter att vi varit på Hööks åkte vi vidare till Mediamarkt för att kika lite på datorer. Kan verkligen INGET om vilka som är bra och vilka som inte är det, det enda jag vet är att jag vill ha en snygg och snabb haha ;) Överlåter resten till pappa som skulle kolla runt lite på internet innan vi bestämmer oss. Lite mat och en gräsklippare inhandlades också innan vi åkte hem för middag. Avslutade kvällen gjorde jag med att åka till Lilla Hageby för att rida Dundee, blev en sväng på grusvägarna och genom samhället :) Det ÖSregnade när jag åkte dit, men när jag väl var där så kikade kvällsolen fram och det duggade bara lite lite. Åh så himla fint det var då i sommarhagen, skit att jag lämnade kameran hemma :( Tur att det finns mobilkamera i alla fall, för titta så himla underbart! Var bara tvungen att föreviga:

 

Fotografering, Linda & Ella 3 juni 2013

2013-06-10 - 08:11:00


Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Motiv: Linda & Ella
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55 mm f/1,8
 

Lokal LB:1 9 juni 2013

2013-06-10 - 00:09:20
Idag hade vi lokal dressyr hemma på Hageby, alltså så mycket hemmaplan det kan bli för mig och Pepsi. Då det var final i div. III så var det klasserna LC:2 och LB:1 som fanns att välja på, och LC:2 känns lite väl lågt när vi för två månader sedan faktiskt red regional LA:3 på 64 %. Det skulle varken vara givande, roligt eller speciellt schysst kände jag! Därför så blev det bara en LB:1 för oss.

LB:1
Jag jobbade som speaker i hela LC:2, så då önskade jag att få en sen starttid. Jag fick då starta allra sist på hela dagen, vilket såhär i efterhand inte blev sådär jättebra. Jag hade gott om tid på mig, närmare bestämt ca 4 timmar på mig mellan det att jag slutat som funkis och hade planerat att börja skritta fram Pepsi. Så det var ju skönt! Men sen kom det första som ställde till det för mig, att jag och Emma skulle använda samma dressyrsadel (ridskolan har ett par stycken som hästarna delar på) men såklart med olika schabrak, padd och sadelgjord. När den var på kunde jag i alla fall börja rida fram, och då hade jag egentligen gott om tid på mig. Men av någon anledning låg alltihopa helt plötsligt nästan 30 minuter före de utsatta tiderna. Det var ju fasta tider, och jag hade rätt att ha min tid, men när dom säger att jag ska in på banan ungefär samtidigt som jag tar tyglarna på framridningen blev jag såklart ändå stressad. Visste ju liksom att alla väntade på mig, men samtidigt så var jag ju tvungen att rida fram. Och jag som verkligen inte kan rida när jag är stressad, ni kan ju själva gissa hur det blev. Framridningen var inte mycket att hurra för, Pepsi var lite loj och lång men mestadels berodde det antagligen på mig. När det var en stund kvar till vår tid bestämde jag mig i alla fall för att gå ner i collectingring och därefter in på banan. Vad jag inte riktigt räknat med var att Pepsi skulle tycka att domarkuren och domartornet var alldeles för farliga för att kunna trava förbi avslappnat. Hon blev spänd, och som ni kanske förstår blev jag inte mindre stressad för det. Istället för att bara lugnt men bestämt lotsa förbi henne och koncentrera mig på min ridning, så blev jag lite småirriterad på henne och det blev hon inte direkt mindre spänd av. Dumma mig...
Större delar av själva programmet tycker jag nog egentligen var bra, om man bortser från att hon överlag är lite småspänd så att näsan tippar in samt att hon skyggar/flyter mot collectingring på två ställen. Som vanligt så syns spändheten såklart inte så mycket som den verkligen kändes, och tur är väl det.
Hon var så pass framåt som jag gärna vill att hon är, så det får hon plusisar för :D Hade jag bara fått henne avslappnad och mig själv lite lugnare så är jag säker på att vi hade satt det. Men halvdålig ridning och småspänd häst ger ingen vidare känsla kan jag tala om. Två klasser hade nog varit perfekt!
Det positiva är i alla fall att vi även idag hade 7:or på galoppfattningarna, och att vi ändå fick väldigt fina procent för att vara en prestation som jag inte direkt är nöjd över.
Slutresultatet blev 65,690 % och tro det eller ej, en 8:e placering av nio placerade på det! Kul såklart, men ja. Kan ju givetvis inte låta bli att tänka på hur bra det hade blivit om vi fått till det, som vanligt alltså ;) Domarens slutkommentar var " Trevligt på fin häst som stundtals blir lite kort i nacken och kan ta fram nosen mer. Stadigt lotsat!"

         
 
 

Lokal dressyr NFK 2 juni 2013

2013-06-09 - 09:01:00
Inte lätt att fixa allt när man är så gott som datalös inte! Men som tur var kan jag låna mammas och pappas när jag behöver, så nu har jag äntligen fått till filmer från NFK också :)

LB:1
Red fram i en gräshage, och hon kändes superfin! Jag tänkte verkligen på det vi jobbat med på fredagens träning för Linda, att inte rida iväg henne utan våga hitta en bra lite lugnare takt utan att hon blir för långsam. Inne på banan sen segade hon ihop lite, blev något spänd. Det svåraste när hon blir så att hon inte riktigt tar skänkeln är att ställa och böja, i bågarna då t.ex. Hon rundar sig inte runt inner, utan faller snarare emot den. Då kompenserar jag genom att leda med yttertygeln vilket gör att hon blir lite utåtställd. Men förutom det tycker jag att vi gör ett bra program utan större missar! Trots att hon kändes lite seg så red jag inte iväg henne så mycket som jag brukar, och stundtals tycker jag hon får till en väldigt fin takt i traven :) Hon fick 7:a på gångarterna faktiskt :D Fast allra nöjdast är jag nog med första galoppfattningen, andra var lite sämre, men vi fick faktiskt 7:a på båda! Som ni kanske vet så har det varit en av våra svagaste punkter, det och halterna blir alltid 5:or typ. Så det var kul med 7:or!! :D
Tyvärr blev filmen suddig, skärpan hamnade på staketet där pappa stod. Men lite ser man i alla fall :)
Resultatet blev 64,66 % och första utanför placering. Slutkommentaren var "Prydlig ritt, men det finns betydligt mer att visa"
 



LA:1
Även till denna klass kändes Pepsi super på framridningen! Det enda som inte riktigt satt var ryggningen, men den är under utveckling ;) Nu förstår hon att hon ska backa, sen ska hon bara göra det avslappnat och på tygel också! Men det kommer med lite mer träning.
Är inte helt hundra nöjd med min insats i dethär programmet. Kom tillbaka lite i gamla vanor, att rida iväg henne lite för mycket på fart. Hon tappar dendär fina takten och blir lite småspringig tycker jag. Vet inte om det är för att jag blir nervös i ett svårare program? P.g.a. detta blev det en del missar, t.ex. att hon slog upp i ena mellantraven och tvärade väldigt dåligt i ena skänkelvikningen. Sen i galoppen så kom megatabben som jag bara vill slå mig själv med en longerpisk för!! Hon har gjort den förvända galoppen skitbra på träning, nemas problemas liksom. Så då när vi skulle vända upp i halvt igenom slutar jag rida, styr liksom bara. Hon blir alldeles för lång och jag tappar ytter, så hon slår om (blev 3:a på själva ridvägen pga omslag). Sen får jag henne aldrig i den "rätta" galoppen, vilket medför en 0:a på självaste förvända som är koefficient 2 på!! Fatta hur mycket poäng vi tappade på det :( Hade jag ridit som jag skulle hade hon inte slagit om, och då hade vi antagligen haft minst 6:a på båda. Det hade varit 15 poäng till, vilket jag räknade ut var ca 4%! Den andra förvända galoppen sen var inte så bra som den känts hemma, men ändå fick vi i alla fall en 8:a (!!) på den :D Även i denna klass fick vi till galoppfattningarna, utom den från skritt. Men 7:or på 4/5 galoppfattningar under dagen är riktigt grymt för att vara oss :))) Så jag får helt enkelt ta med mig dessa bra delar, och läxan att vara noga i den förvända galoppen.
Resultatet blev 60,0 % och domarens slutkommentar "Trevlig häst. Våga visa lite större nyanser. Forma mer på böjd linje. Släpp fram nosen en aning. Lycka till!" 
Om jag inte hade tabbat mig i den förvända galoppen så hade vi troligen varit första utanför placering även i denna klass, på 64%. Nu var vi istället bland de sista... grrrr 

 

Fotografering, Lisa och Elin hoppar 13 maj 2013

2013-06-08 - 21:23:01
DEL 2
Hade visst glömt att publicera dessa :)


På slutet blev det ryttarbyte för hästarna, och hästbyte för ryttarna ;)



Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Elin, Shiloh, Lisa och Dundee hoppar på banan på Lilla H 
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/4,5


Filmer Rappestad

2013-06-08 - 21:09:00
 Här kommer filmer från torsdagens regionala hoppning i Rappestad :)

100 cm
På framridningen till denna klass fick jag jobba ordentligt kan jag lova! I vanliga fall brukar jag försöka rida loss Pepsi med lite simpelt dressyrarbete dagen innan tävling, men i onsdags så tog vi en lugn barbackatur på hackamore som uppladdning eftersom hon tävlat på söndagen och 3 timmar lektion både måndag och tisdag. Så hon var som sagt riktigt jobbig på framridningen, ovanligt stel och segstartad. Men jag gav mig tusan på att det inte skulle bli något halvdant, och när jag väl fick det att lossna hyffsat i traven så fick jag igen det i galoppen som redan från början kändes fin :) 
Inne på banan sen var det bara att tuta och köra ;) Pepsi var med på noterna och tyckte att det var skojsigt tror jag! Hon ställde verkligen upp för mig och räddade flera lägen när jag inte tog beslutet i tid. Jag var lite för ivrig och stressad själv i denna klass, och det tappar jag mycket ridning på. Svårt att förklara, men jag måste liksom lite då och då påminna mig själv om att andas och tänka på hur jag rider. När jag glömmer det så rider jag bara iväg henne, och sen när hindret kommer så är det försent att göra något. Så lite besviken på mig själv som inte red ihop hela vägen, men som sagt så var hon på riktigt bra humör och ställde upp så snällt :)
Efter att ha blivit felfria i grunden så var det liksom lite allt eller inget som gällde. Jag startade typ som nummer 3 av 60, så hade ingen aning om vad som "behövdes" för placering eller så. Vi tog de vägarna som jag tittat ut när jag gick banan, och lyckades med en riktigt bra tid! Dåligt samvete för att jag var så efter i språnget på 9:an bara, trodde hon skulle trampa om. Åh mitt bästaste lilla hjärta ♥
Resultatet blev alltså 0+0 fel och en 5:e placering av 60 startande på det :D

Pappa missade tyvärr första språnget, om ni undrar ;)


110 cm
Till andra klassen var hon mycket bättre på framridningen. Hade även en helt ok känsla på framhoppningen, och var klar i god tid till vår start då det kommit fler efteranmälda så jag slapp starta allra först. Riktigt skönt, och jag tror även att det var en av anledningarna till att jag red mycket bättre i 1,10! Nu längde jag inte iväg henne, utan satte ihop galoppen mer men med ungefär samma tryck. Det resulterade i att sprången blev mycket jämnare och finare överlag :) Eller ja, allt detta varade i alla fall fram till hinder nummer 7. Nånstans på väg mot/över 6:an så inser jag som jag skrev häromdagen att vi var felfria och bara hade två hinder kvar. Då tappade jag fokus, och när vi kom lite nära på 7:an så gjorde jag inget. Hon hade säkerligen hoppat om jag bara bett henne! Men hon stannade, och när jag red om krånglade galoppen lite, vi kom ännu närmre men nej vi skulle INTE bli uteslutna! Så då bad jag henne hoppa, vilket hon så himla snällt gjorde men fick med en bom. Sen hoppade hon kombinationen (som var sista) jättebra, men det missade pappa att få med i filmen såklart ;)
Förutom hinder nr 7 då, så är jag riktigt nöjd med bådas insats i denna klass! Nu jobbade vi tillsammans, på ett lungt och säkert sätt kändes det som :D Dessutom gjorde hon ett snyggt och rent galoppombyte på hjälpen efter 5:an, pluspoäng till henne :)))
Resultatet blev 11 fel, varav 3 för tid.  



Fotografering, Linda & Wilja 3 juni 2013

2013-06-07 - 10:48:54


Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Linda & Magic Blaze
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55 mm f/1,8


5:a!

2013-06-07 - 00:49:59

Jag och Pepsi slutade som 5:a i 1m-klassen, så himla roligt!! :D Det var 60 startande, 18 dubbelnollor och 15 placerade :) Riktigt duktigt av oss att vara så snabba att det räckte hela vägen till 5:e plats och ärevarv tycker jag!
Rundan i sig var inte super direkt, men marginalerna och bomhållarna var på vår sida idag :) Pepsi ställde upp så himla snällt hela tiden, min ridning kunde varit lite bättre bara.

I 1,10m sen så red jag bättre och hon kändes riktigt fin och med på noterna! Dock gjorde jag en tabbe, såklart... Emot hinder nr 7 kom jag på att "shit, det är bara två hinder kvar och vi är felfria!! Jäklar vilken bra dag vi har!" vilket gjorde att jag tappade fokus i anridningen. Vi kom nära och det var en stor oxer, så hon stanna. Mitt fel! Sen när vi hoppa om kom vi lika nära, men då bestämde jag mig för att vi skulle över och det kom vi! En bom fick vi med oss då, så totalt 8 hinderfel + 3 för tid. Men jag är supernöjd med världens bästa Pepsi ❤ Matte ska bara lära sig hålla full fokus (inte det lättaste när man är trött och varm) och nerver i styr, och inte vilja sätta nollan FÖR mycket ;) Den får väl komma när den kommer helt enkelt :)

Det här var sista hopptävlingen för säsongen :( Men är så glad att vi fick avsluta bra! :) På söndag rider vi en dressyrklass hemma, och sen blir nästa happening för oss Strömsholm :D


3:a av 16 placerade än så länge!

2013-06-06 - 14:14:45

Tjoho, äntligen felfria!! Och en bra tid på det :))) Sjukt stort startfält, så typ 20 stycken kvar nu. Men vi ligger 3:a än så länge :D riv, riv, riv haha ;)


Mot Rappestad!

2013-06-06 - 09:32:00
Idag är det faktiskt tävling på schemat igen! :D Sista hopptävlingen för säsongen dock :( Men det gör mig ännu mer taggad till att få till två riktigt bra rundor :) Vi ska i alla fall till Rappestad och rida regional 1m och 1,10. Planen var att åka till Eken och skutta på deras gräsbana på lördag, men p.g.a. för få starter så har de tyvärr ställt in :( Så för första gången i mitt liv har jag fått efteranmäla mig (haha, hur sjukt att jag aldrig gjort det förut?) och ändra om alla planer.
Ska i alla fall bli riktigt roligt att komma iväg, var liksom en hel månad sedan vi hoppade över huvudtaget! Hoppas Pepsi är på G :)
Och som vanligt får ni hålla tummarna för oss, så hörs vi senare!


Strömsholm

2013-06-05 - 22:25:02
Nu har vi äntligen fått lite mer information om vår vistelse på Strömsholm, ska bli så spännande, roligt, lärorikt, häftigt... you name it liksom! ;) Söndagen den 24 juni stoppar vi in alla miljarders grejer som jag och Pepsi behöver för tre veckor, inklusive oss själva, i bil och transport för att åka till en av Sveriges finaste ridsportanläggningar. Dagarna kommer bestå av såväl massor av ridning som teori och instruktörstjänst, och jag lovar att det kommer vara fullt ös från morgon till kväll (vi har fått schemat!). Jag hoppas verkligen att jag har lyckats fixa en dator tills dess, för jag gissar på att lite uppdatering därifrån vore trevligt? :) Så mycket jag hinner och orkar i alla fall!

Håller redan på och förbereder med inköpslistor, packlistor osv. Eller redan och redan, inte långt kvar juuu! Förhoppningsvis hinner jag till Ullared en sväng innan, har en hel del som skulle behöva inhandlas liksom ;)

Jag har förresten varit på Ridskolan Strömsholm 2 gånger tidigare, och det var för 2 år sedan när jag gick Ungdomsledarkursen tillsammans med Maria där :) Hittade lite bilder från en rundvandring, och om jag minns rätt är den ena av bilderna nedan på Vita stallet och den andra Norra stallet. I något av dessa kommer Pepsi att få husera under kursen! Är säker på att hon kommer trivas lika bra som jag i de stora, fina, mysiga, ljusa stallen med lucka ut i stallgången. Åh vad jag är taggad på alltihopa, vill bara att få flytta in henne (och mig), lära känna alla deltagarna och sätta igång med kursen nu nu nu!!




Finally sitter mössan där den ska, lycklig!

2013-06-05 - 22:10:26

Fotografering, Linda & Moose 3 juni 2013

2013-06-05 - 12:14:16




Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Linda & Knut the Moose
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55 mm f/1,8


Datalös :(

2013-06-04 - 10:20:23
Paniken som uppstod när lärarna i förra veckan sa "På onsdag är det dags att lämna tillbaka era datorer"!! REDAN? haha! Vi har ju fått Macbookar av skolan, och tanken är att man ska få sin i ettan och sen typ få den när man tar studenten eftersom den då ändå har tappat allt sitt värde. Men det här började dom inte med förens vi började tvåan, så jag har alltså bara haft min i 2 år. Vi har fått möjlighet att köpa ut dom, men en "gammal" dator för 5000 kr känns inte jättevärt direkt.
I början hatade jag min lilla mac, eftersom jag var helt inkörd på PC innan. Och även om jag hatar den ibland fortfarande, så har den ju ändå blivit min lilla bebis ;) Så saknad kommer den helt klart att vara, i alla fall innan jag köpt mig en ny!
Bloggningen lär bli lite lidande av dethär tyvärr, men en hel del har jag förberett och förhoppningvis är jag inte datalös speciellt länge :) Just nu håller jag i alla fall på för fullt med att ladda över alla miljarders bilder till min externa hårddisk, heja heja!
 




Två härliga smakprov från idag

2013-06-03 - 23:29:15


Tjenixen!

2013-06-03 - 22:52:02
Fullt ös har det varit i helgen, tävling båda dagarna! I lördags hade vi ju kamrathoppningen på Lilla H, och igår var jag och Pepsi på NFKs lokala dressyr. Inga superresultat på någon av tävlingarna tyvärr, men mer info, bilder och filmklipp kommer i alla fall! :)

Idag började jag med att ta mig till Kungsgård (ett gymnasie här i stan där jag har haft en kurs) och avverkade den sista lektionen NÅGONSIN på gymnasiet, huuuur gött?!? En liten tvärgruppsredovisning på ca 20 minuter stod på schemat, och när det var klart så kunde jag radera allt vad heter skola och plugg från såväl datorn som knoppen :) Tjooooho!!

När jag var klar i skolan åkte jag hem för att äta frukost och ta det lite lugnt innan jag tog cykeln ut till Lilla H. Duktigt va? ;) Nä men det är faktiskt inte så långt, tar ca 20 minuter hemifrån mig så så farligt är det inte. Det enda är att det är så sjukt backigt att man blir helt slut, men lite vardagsmotion har man ju inte dött av precis ;) Speciellt inte jag, som knappt vet vad träning utöver ridningen är för något :P 
I alla fall så mötte jag upp Linda när jag väl var framme, alltid lika trevligt :) En fotografering stod på schemat, och vi hade verkligen tur med vädret så jag tror att det blev en hel del fina bilder :D Fotade Linda tillsammans alla hennes och Nillas tre hästar. Smakprov och lite bildbomber kan ni såklart vänta er :) 
När vi var klara med fotograferandet och så, så tog jag cykeln bort till sommarhagen för att hämta Holly för en ridtur. Tanken var att jag skulle lämna cykeln där, och sen ha den och cykla tillbaka på när jag lämnat henne igen. Men så fick jag en kul idé som jag bara var tvungen att pröva ;) Jag cyklade, och Holly fick jogga bredvid tillbaka till stallet. Det gick galant när hon förstod att hon var tvungen att småtrava lite, då följde hon med så snällt så :) Snällare unghäst får man ju leta efter! 
Borstade henne, och lät henne sedan vila en stund medan jag fikade lite, och sen blev det ut i det härliga vädret på tur :) Vi red upp till ett litet fält, och där joggade jag henne litegrann. Hon var riktigt pigg och med på noterna, så det var jättekul! Jobbade lite med galoppfattningar, och dom gjorde hon så duktigt så :) Sen skrittade vi en liten omväg hem, utforskade lite (för mig) nya och mysiga stigar och sådär. När vi var hemma och klara i stallet så cyklade vi tillbaka till hagen, och därefter cyklade jag hela vägen till Mirum för att inhandla lite sen lunch. Upp till nästa stall bar det sen, och eftersom Pepsi var på lektion började jag med att mocka. Sen blev det ordentligt med borst, rykt och mys innan vi avslutade kvällen med att beta ute i solen :) 

Alltså kan ni förstå att jag är helt jäkla fri från allt vad heter skola nu?? Helt galet underbart! Imorrn är jag helledig, så då blir en chilldag med lite fix och trix och sen på kvällen ska vi fira världens bästa Emmis som fyller 19 år idag :D ♥ På onsdag drar studentveckan igång med mösspåtagning och hela köret och då blir det bara roligheter en dryg vecka, GRYMT! 

Kram H

   Nöjd Holly i sin stora fina hage, och nöjd Hillevi stekandes i solen på en pigg liten häst :)