Fyra snöiga och blåsiga, men roliga, turer

Onsdag idag, vilket för min del innebär leeeeedighet :))) Idag var jag dessutom dubbellediga då vi även hade studiedag ;) Så typiskt bara att ha det på en onsdag när jag ändå är ledig, men jag ska inte klaga! Känns rätt okej  att gå i skolan två dagar på en vecka liksom ;)

Dagen har utnyttjats till fullo med en massa ridning. Började dagen på Lilla H!

Egentligen var planen att göra stallet först, men då hästarna inte hunnit ut ännu passade jag på att rida Holly först istället :) Smidigt när hon redan var inne! Ute blåste typ snöstorm (vad hände med våren :'( ) och dessutom hade jag glömt ridhandskarna, bra där -.- Menmen, mina händer är härdade eftersom jag ofta rider utan handskar så jag överlevde i alla fall :)
Holly var väldans pigg och glad, men dessvärre inte speciellt pigg på att lyssna på mig. Nä, jag var mest jobbig och irriterande sa hon! Efter att hon fått trava igång lite bestämde jag mig för att verkligen rida ordentligt och att vi fick skärpa oss. Ska vi komma nån vart kan vi ju inte bara lulla runt liksom. Som sagt blev inte Holly speciellt överlycklig, hon ville gärna gå böjd som en banan samt skuta ut både bogar och bakben lite hit och dit. Men efter en hel del trots så gav hon sig och blev väldigt fin och lydig! Hon fick trava lugnt och verkligen strikt inom ramen, och hon kan ju när hon vill! När hon varit duktig och jobbat på bra i traven fick hon sträcka ut i lite friare galopp, och sen avslutade jag med att jogga av henne "inom ramen" igen. Duktig flicka!

Tillbaka i stallet blev det ut i hagen för Hollys del och så mockade jag och gjorde all mat. Häst nummer två hämtade jag in sen, och det fick bli Catindra. Vi tog lite galoppjobb på vägen och det gjorde hon överlag bra :) Hon blir lätt stark för mig, men jag jobbade hela tiden med att inte låta henne hänga i handen. Det kluriga är att hålla igång en energisk galopp, samtidigt som hon varken får bli stark i handen eller springa ifrån. Mycket jobb med sits, och när hon lugnat sig lite så blev det kalasbra. Hon sköt dock till mig ordentligt en gång, hehe, men som tur var fick hon inte till en "fullträff" så det var inga problem ;) Avslutade med att jogga av henne i låg form utan att hon fick hänga, och även det gjorde hon bra. Tror att mycket av springet och hängandet har med lite överskottsenergi och göra, och därför blev det bättre när hon fått galoppa av sig lite :)

Tredje hästen på Lilla H var Dundee. Han fick det lite lugnt idag! En 40 minutare ("vanliga rundan" som den kallas) med lite trav och en galopp, men mestadels skritt. Han var pigg och glad, och skötte sig bra :) 

När alla hästarna var klara på Lilla H blev det en sväng genom Mcdriven för lite lunch och sen en kort mellanlandning hemma. Tog sedan cykeln upp till "stora" Hageby där Pepsi väntade på mig :) Som jag skrev i förra veckan så kändes det som att hon behövde få busa av sig lite och bara ha kul, så idag blev det långtur tillsammans med Emma och Ofelia. Ofelia är är ganska så väldigt orutinerad 6-åring, men säkerligen potentiell buskompis när hon lärt sig lite av Pepsi haha ;) Nä, men idag var första gången Offe var med borta vid grusvägarna så Pepsi fick vara ledare och lite mamma ;) P.g.a. underlaget fick vi skritta hela vägen dit och tillbaka, men där så visste vi att all den gamla isen smält undan och det nu bara var puder från dagens snöfall ovanpå gruset. Lite hårt var det givetvis, men de fick bra fäste och när de dessutom harvar ridhussand ca 2-3 timmar/dag ca 5-6 dagar/vecka så är det nog bara bra med lite hårt. I alla fall så travade och galoppade vi först bortåt. Pepsi sköt till och sparkade en gång i första fattningen, men var sen väldigt lugn :) När vi vände blev det lite andra bullar, haha! Pepsi småbrallade ett par gånger och kändes sådär underbart glad, och Ofelia var inte sen att härma ;) I farten tog vi några galoppombyten också, vilket är lajbans säger Pepsi :D Åh, världens bästa häst! Så himla underbar när hon är så pigg och glad, för hon drar på gärnet men är samtidigt aldrig svår att stanna om jag väl bestämmer mig (även om stoppsträckan är lite lång ibland ;) ). Nöjda och glada alla fyra skrittade vi hela vägen tillbaka igen :)
Tillbaka i stallet sen så fick Pepsi mysa lite i sitt BoT-täcke medan jag broddade av, mockade och plockade ordning på alla tusen grejer. Sen borstade jag av henne innan hon fick käka sitt efterlängtade hö och jag skulle cykla hemåt. 
 
Bra dag och fina hästar kan man sammanfatta det hela med! Nu är jag riktigt trött, men imorrn har jag inte en enda liten grej inplanerad innan lunch så då ska jag passa på att sova ut och chilla :) Lite plugg måste jag dock hinna med också! På eftermiddagen ska Pepsi hopptränas :D

Kram H
 

Kommentarer
Postat av: Karin Littecke

Det låter som att du är inskolad på Lindas träningsskola nu ;) Inom ramen ska de vara, hästarna! Kul att du får rida så mycket - timmar i sadeln är ju det som räknas.

Vad har du för mål under denna termin?

KRAM

Svar: Haha, ja det är jag nog verkligen :D Stort gilla på det! Ja den där ramen, den är bra den :) Superkul är det, absolut!! Tänkte knåpa ihop ett mål-inlägg inom kort, håll utkik ;) Kram kram!
// Hillevi

2013-03-14 @ 07:58:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: