En av veckans bästa dagar

Kan ju vara mina lediga onsdagar, grymt är det med en dag mitt i veckan som man kan spendera hur och var man vill :D Att onsdagarna dessutom så gott som alltid innefattar massor av ridning är ju inte heller helt fel! 

Idag började jag med att rida ett dressyrpass på Pepsi. Så söt var hon när hon stod i stallet och jag ryktade och gjorde iordning henne med lindor och allt, stod och sov och verkligen njöt :) Är väldigt mycket värt när de uppskattar att bli ompysslade tycker jag, så irriterande med hästar som inte kan stå stilla i stallgången och är allmänt uttråkade när man borstar och så. I alla fall så red vi en sväng på banan, och dagens fokus var (förutom "det vanliga" att hon skulle vara framme för skänkeln och lösgjord i sidorna) övergångar, halter, uppridningar och galoppfattningar. "Hinner" aldrig träna på så mycket saker som jag vill innan vi båda blir trötta, haha! Men blir ju liksom så att när man bara rider dressyr kanske 1 dag/vecka så vill/behöver man träna på allt ;) Nu "kan" jag liksom inte lägga ett helt pass på att träna halter, även om det skulle behövas. Nu blev det lite luddigt, men jaja ni fattar nog ;)
I alla fall så var Pepsi på väldigt bra humör, arbetsvillig, avslappnad och lagom piggelin :D Märks verkligen jättestor skillnad på henne nu när vi kan rida på banan istället för i ridhuset! Hon får en helt annan bjudning och ett helt annat sug, vilket gör att plötsligt känns allt så lätt :))) Så härligt, min fina pärla ♥ Ibland (okej väldigt ofta) är det verkligen helt underbart att rida hästen som man passar som handen i handsken med, och som man i stort sett kan utan och innan. Det är nyttigt och roligt att rida andra hästar, men inget och absolut inget slår känslan som min bästaste bästis ger mig vissa stunder alltså ♥ Guldstjärnor i mängder till henne!

Efter ridpasset skrittade vi en runda i skogen, och sen när jag var klar med allt hos Pepsi så åkte jag lite senare vidare till Lilla Hageby. Där väntade Holly och Dundee! Började med att göra stallet och fick därefter sällskap av en ny tjej i stallet som heter Tove under en ridtur på Dundee :) Vi red en av mina favvorundor, som innehåller många bra galoppbackar och mysiga skogsstigar. Dundee var inte riktigt lika pigg som han brukar, men skötte sig fint och kändes helt okej ändå :) 
När vi kom tillbaka till stallet sen blev det ett snabbt hästbyte till Holly. Holly fick skutta lite på banan, för första gången på alldeles för länge! Stod redan hinder framme, och då jag bara släpat fram de träfärgade bommarna de senaste gångerna så var de färgglada hemskt konstiga sa Hollan. Hon var riktigt spänd till en början och ville inte alls gå framåt, berodde nog en del på blåsten. De första gångerna vi kom på hindrena blev hon väldigt paff och förstod inte alls, men med lite övertalning så hoppade hon snällt sen. Sista rundorna var det ingen tvekan om saken, det var roligt när hon väl förstod uppgiften och att hindrena inte skulle bitas sa hon ;) Hoppningen var överlag också ganska spänd, men det handlar nog bara om orutin. Mer småhoppning och markarbete får vi satsa på, så att hon vänjer sig vid färgglada bommar och kan slappna av bättre :) I grunden är det inte själva hoppningen som är problemet, utan jag tror att det ligger i att hon är ovan och blir spänd. 

         Pepsi på banan för ett par veckor sen! Idag var hon btw också marinblå, fast med ett annat schabrak :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: