Tittut!

Är det inte lustigt att man har mer fullt upp på lediga dagar än på skoldagar? haha, jo lite. Men jag har verkligen en stark tendes till att tänka att jag ska göra allt då när jag är ledig, och därför blir det full rulle ;)

Hänt sen sist då?

Jo, i onsdags och torsdags så hade jag Pepsi igen :D På onsdagen tog vi oss en förmiddagstur upp till sjukhusfältet. Det har regnat och varit väldigt "varmt" här hos oss, så den mesta av snön har smält bort och då när vi red vad det en hel del blötsnö. Men, med broddar och hemmagjorda snösulor gick det oväntat bra att rida på fältet :) Trodde att Pepsi skulle bli trött av att gå i den blöta snön och tycka att det var jobbigt, men inte direkt haha! Hon var superpigg och ville springa i hundranittio mest hela tiden, sötisen :)
På torsdagen stod dressyrträning på schemat för oss! Vi red för Cissi, och det var verkligen en kalasbra träning :D Pepsi var mestadels väldigt finfin och jobbade på med ovanligt mycket energi, bästaste flickan min ♥ Vi jobbade dels med rakriktining, öppna, bakdelsvändningar, skänkelvikningar och lite "tempoväxlingar mot samling". Som sagt, Pepsi var mycket duktig tjej och var verkligen toppenrolig att rida :))) Litegrann jobbade vi också med att jag ska vara mer konsekvent med de framåtdrivande hjälperna, och att hon ska svara direkt och gå fram utan att jag behöver tjata. Förvånansvärt snabbt förstod hon precis vad vi menade, med andra ord handlar det bara om att jag ska vara mer tydlig :) Känns bra, då ett problem varit (som för många andra lektionshästar) att hon blir lite avtrubbad och seg i reaktionerna. Hon är ju liksom lärd att inte vara så känslig! Men i alla fall, nöjda tjejer var vi bägge två efter att ha fått jobba hårt, men med bra resultat :)

I onsdags var jag även ute hos Holly! Jag följde med Inger bort till ridhuset på andra sidan vägen, och tanken var att fortsätta lite på förra veckans bomövning. Denna gång blev det lite mer "hoppning" av det hela liksom. Holly var till en början väldigt duktig och jobbade på piggt och bra :) Dock blev hon väldigt fundersam sen när det kom till "hoppningen". Med lite draghjälp de första gångerna hoppade hon riktigt bra dock, och det märks att hon har det i sig (om än ganska så väldigt gömt än så länge ;)). Det är lite synd att ridhuset som är där är relativt litet (dessutom var det tre till hästar där inne denna gång, förutom Holly och Ingers häst Amelito) och underlaget tugnt. Det blir svårt för Hollypolly att orka och då blir hon grinig och struntar totalt i vad jag har att säga. Det, det är inte alls speciellt kul och man känner sig verkligen dålig. Menmen, lite trots hör väl till och i onsdags var i alla fall bättre än sist :) Det blir säkerligen bättre dels när hon blir starkare och dels utomhus/i bättre ridhus! På söndag har jag henne igen, och då blir det skogstur :) Och juste, i slutet bytte jag och Inger en kortis och jag fick ta några skutt på Amelito också :D Han visste precis vad det handlade om och tyckte det var lajbans att få skutta runt! Kulkul!

Det är väl ungefär det roliga som hänt sen sist vi hördes :) Nu tar jag helg på riktigt, och den kommer bli bra tror jag! Mitt enda minus är att mina Pepsi-dagar för veckan är "förbrukade", men tiden går fort och nästa vecka har jag henne hela 4 dagar!! Wooop woooop :DDD 

Hihi, söt bild på två lite halvtrötta tjejer efter tävlingen i söndags! Tur att hon är söt i alla fall ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: