Häst Häst Häst!

Både onsdag och torsdag den här veckan har varit två riktigt bra dagar! :) Blir ju så när man knappt går i skolan + inte har något att plugga på, och istället kan göra precis vad man vill! Och jag kan inte säga att jag inte utnyttjar ledigheten, för det gör jag verkligen :) Helt slut när jag kommer hem, haha ;)

Igår blev det massa ridning, onsdagsstandard ;) Började dagen hos Pepsi och vi tog oss en mysig och ganska lugn uteritt i solen. Pepsi fick chilla runt kravlöst i alla gångarter på hackamore, vilket uppskattades!
Häst nummer två ut för dagen var Holly. Red en barbackatur tillsammans med Emma och Myran, och Holly var duktig :) När hon gick fram utan att spänna sig var hon jättefin, men det finns en del att jobba vidare med just på spändhet och framåtbjudning!
Efter Holly red jag en sista ridtur på Catindra, som ska åka tillbaka till sin ägare i helgen. Turen blev rätt så dressyrinriktad, och efter mycket jobb blev hon riktigt fin tycker jag :) I början tyckte hon mest att hon kunde dra i 190 km/h och strunta i vad jag sa, och sen skickade hon ut ett bakben när jag bad henne samla sig i galoppen. Men sen så! Hon kan ju liksom, men de flesta hästar har ju en tendens till att pröva om de kan göra lite som de själva vill när inte vanliga matte sitter på ryggen ;) Fin blev hon i alla fall tillslut, och hon är väldigt rolig för att hon är så framåt och lyhörd!
När stallet var klart på Lilla H så fortsatte jag till tredje och sista stallet för dagen, Ånestad. Emma och jag hade tänkt köra upp Wendis till ridhuset på Hageby, men då vi missat att vi behövde en adapter för att lamporna till transporten skulle funka så blev det inget. Så himla trist, när vi var inställda på det liksom! Menmen, istället så lånade Emma Rebbe och så red vi en tur i snön. Wendis fick avsluta med galoppjobb på banan, och han var faktiskt riktigt fin! Tror jag hittat knapparna nu, och han har fattat att han inte kommer slippa undan mig haha ;) 

Idag har jag ägnat de flesta av dagens timmar åt mig själv och världens bästa Pepsi :D Kände att efter gårdagen så behövde jag sova lite ordentligt och sen inte stressa under dagen. Och vilken bra dag det blev! Jag och Pepsi hade egentligen tänkt trimma i ridhuset, men kunde inte motstå det fina vädret utan begav oss ut på långtur med dressyrtänk istället :) Fett värt! Bort mot grusvägarna tog vi oss och tack vare att det inte var "styltsnö" och vi har nya superbra broddar så var det bara att köra på :) Pepsi var grymt härlig att rida idag, gick som en klocka med energi fast utan att bli stark i handen :D Så underbart att kunna jobba henne mycket ute, hon går verkligen som bäst då! Hon var väldigt stadig och satte sig bra tillbaka på bakbenen. Dessutom så frustade hon massor, kändes allmänt nöjd och njöt nog minst lika mycket som jag :') Finaste ♥
Ungefär två timmar senare var vi tillbaka i stallet för lunchande. Jag plockade iordning alla grejer och sen blev det faktiskt lite mer ridning. Matilda var i ridhuset med en av sina försäljningshästar, och ville bara se hur han reagerade på ny ryttare inför provridningarna. Borneo, som han heter, kändes väldigt stor men var trevlig att rida! Kul :)
Kl. 16 vankades de vanliga torsdags-stallvärds-jobbet fram till kl. 18.30. Tiden sprang verkligen förbi idag! Avslutade dagen med en lång finrykt och massa kvällsmys med Pepsi, som även fick pröva lite nya grejer från Avantia :) Bilder kommer! Runt åtta drog jag mig hemåt, och nu ska jag nog ta och hoppa in i duschen. Vi hörs!

Kram H

                                 Pepsi redo för dagens tur!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: