Låååång men bra dag

Idag tog jag mig en skön sovmorgon innan jag åkte till skolan för lite "Coachingtid". Prickade av att jag var där, försökte jobba lite med talet jag ska hålla nästa vecka och chillade. Lagom jobbig skoldag sådär ;) Skulle haft möte med vår projekthandledare också, men hon dök inte upp så det blev inget!

Efter lite risgrynsgröt cyklade jag upp i regnet till stallet, och där hade jag en hel del att styra med om man säger så. Har gått på högvarv hela eftermiddagen, minst sagt. Men roligt har det ju som tur var varit! :) 
Först så hängde jag upp lite tvätt, satte på en ny maskin och fixade iordning mina grejer som var rena och torra. Snacka om att tvättmaskinen lever ett hårt liv den här veckan, och ännu tuffare blir det i helgen. Hoppas den pallar trycket bara ;)
Borstade, tvättade fossingar och myste med bästaste Pepsiplutt en dryg timme innan det var dags för stallvärds-jobb med Johanna :) Först så fodrades det och sen var det teori med ridlekis som gällde. Vi kikade lite på alla mina borstar för att de skulle lära sig de olika namnen, och de konstaterade att jag hade väldigt många borstar ;) Att jag hade tre stycken rotborstar var superkul, och ännu roligare var det att bli putsad på kinden av en putshandske ;) hihi, såå söta!
Efter att vi hjälpt dom till sin ridlektion så var det upprop för nästa grupp, vilken jag också skulle rida i. En stooor lektionshäst vid namn Domena skulle joggas typ en halv lektion då hon är under igångsättning efter lite diverse behandlingar. Bl.a. har hon dragit ut en vargtand, så det var hackamore som gällde. I början var hon galet seg och ville inte alls vara med, men när hon väl kom igång (och jag inte satte alltför stor press på henne) blev hon fin och väldigt trevlig att rida (y) Hade nog dock underlättat med ett bett i munnen då styrningen var lite sådär, haha, men det funkade :)
När Domena fått komma in i sin box igen så plockade jag och Johanna in alla höpåsar innan det var dags att sluta stallvärdsjobbet för dagen och gå vidare till nästa aktivitet: US-möte! 
Efter US-mötet hade Pepsi alldeles lagom kommit in från sin sista lektion och då var det baddags! Alla hästar ska badas av personalen imorgon och behandlas med ett medel i pälsen som dödar ringorms-svamparna, men då vi slutar sent imorrn och jag såklart gärna ville ta henne själv så stannade jag kvar och fixade allt idag :) Det tog sin lilla tid men det var det helt klart värt! Hade till och med sällskap av Carro som skulle bada sin foderhäst Vulfa, trevligt :)
Så nu är hela Pepsi badad, skydden och grimman lagda i svampdödande medel, täcken tvättade, sadel och träns avsmörjt. Till helgen återstår att smörja sadel och träns riktigt ordentligt, smörja mina egna träns och tvätta mina borstar. Sen är jag klar med mitt, bara hela stallet kvar ;) Tagga! eller ? 

Vid en kvart över tio var jag hemma, och då var det hög tid för lite middag! Tur att Cornelia hade supergoda chokladmuffins med sig till US-mötet, annars hade jag nog inte överlevt ;)

Nä, dags att sova.

Kram H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: