Lokal dressyr, Söderköping div. III omg. 1, 5 maj 2012


Förlåt för min frånvaro men helt och hållet fullt upp har det varit, som vanligt på helgen! En hel massa roliga saker har jag hunnit med, men det har som sagt tagit sin tid och min ork. Men nu tänkte jag i alla fall skriva lite om i lördags :)

Eftersom min första starttid inte var förens klockan 12.51 åkte jag upp till stallet vid åtta för att låta Pepsi skrutta i hagen en stund medan jag mockade och pysslade lite. Plockade in henne lite senare och då var det dags för ett ordentligt bad och därefter knoppning. Knopparna blev faktiskt rätt bra för en gångs skull, för att vara gjorda av mig ;) Runt elva rullade vi mot Sörping!

LC:2

Tanken var att detta skulle vara min lagklass, men efter lite avhopp så fick jag ändra till LB:1. Skulle ju ändå rida båda! I alla fall så var Pepsi nöjd och glad när jag skrittade fram lite runt på anläggningen, men inne på framridningsbanan gick det lite trögt. Mycket övergångar och lite tuff ridning för att försöka få henne att släppa handbromsen och flyta på, men efter en stund så insåg jag att det var nog en hel del trötthet i henne tyvärr :/ Hon brukar liksom komma igång väldigt bra efter lite uppvärmning, men hon kändes loj, lite matt och orkade inte komma in med baken och bära sig bättre framtill.
Inne på banan var det samma sak, hon var matt och då blev jag frustrerad. Vet ju att vi kan sååå mycket bättre liksom! Hon var ju lite loj tidigare i veckan också, och dessutom lyckades jag inte byta till mig henne i fredags så hon var tvungen att gå 3 timmar lektion. Känns äckligt tråkigt att inte kunna ge henne bra förutsättningar :(((
I alla fall så red jag slarvigt för att jag var rätt sur. Hon slog om i ena galoppen, sparkade en gång och var allmänt seg och därmed spänd och inte ett dugg bärig. Hittade inget flyt, så jag var riktigt besviken efteråt. Kändes så trist när det verkligen känns som att dressyren har gått så mycket framåt! Råkade till och med trava ut (och kom på det men brydde mig inte) men domaren var snäll och gav mig -2 istället för ute. 
Resultat blev i alla fall 61,071 % och en delad 6:e placering, vilket såklart var kul! Ritten var ju dock inte bättre för det, men Pepsi vann i alla fall en påse med hästgodis :) En ny sort som hon älskar! :D 

LB:1
Efter LC:2 väntade en ganska galet lång paus för vår del till nästa klass. Pepsi får tusen miljoner guldstjärnor för att hon är så duktig på att chilla i transporten ♥ Till denna klass visste jag ju redan från början att hon skulle vara trött, så förväntningarna var inte alls lika höga. Jag bestämde mig för att vi i alla fall skulle göra så gott vi kunde, och kämpa på! Det gjorde vi också, bägge två :) Det var riktigt tungt och "det lätta flytet" fanns inte där, men vi tog oss igenom programmet och jag var mycket nöjdare med vår kämpa-insats! Efteråt var vi båda helt slut, och det kändes som att jag inte hade en endaste liten aning om hur resultatet skulle bli. Blev grymt glad överraskad och förvånad när jag kom tillbaka efter en avskrittningsrunda och pappa berättade att vi hade fått hela 67,241 % och gått upp i ledning :D Kan ni då tänka er hur galet awsome det kommer bli när vi hittar flyt och har en överlag bättre dag?! :))) 
Vi höll faktiskt ledningen resten av klassen så vid 18.20 fick vi rida in på prisutdelning :) Stackars pluttan orkade knappt galoppera sina två ärevarv, men nöjd var hon :D Vår första lokala vinst, och dessutom debuterade vi LB:1 lokalt. Min vackra tjej ska ha en stor eloge för att hon jobbade på och försökte så bra ♥

Så alltså, resultatet blev 67,241 % och vinst! Domaren sa på prisutdelningen att det var väldigt trevligt ridet på en jätteelegant häst :D Alltid kul att höra det IRL liksom!! Jag gillade protokollet, det var verkligen nyanserat. Vi hade fyror och femmor på 3 moment, en halt och fattningarna. Verkligen det som vi alltid jobbar med så helt rätt! Men vi belönades även med hela 3 stycken 8:or, en för mellanskritten och två i högergaloppen :D Jag gillar när domarna vågar ta ut svängarna lite!

Vårt lag slutade förövrigt femma, av elva startande lag :) Kändes kul att kunna bidra med så fina poäng måste ja säga! :D 

Långt inlägg, men jaja!



















Kommentarer
Postat av: Lena Löfgren

Ni är så galet brrrrraaaaaa :-) Jag säger bara: Ni är bara BÄST!!!! Stort stort grattis till er båda :-)

2012-05-07 @ 21:27:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: