Träningstävling i hoppning 11/3 2012


Idag var det dags för den tredje av fyra träningstävlingar, och denna gång var det hoppning. Som förövrigt jag och Karin var ansvariga för! :) Tyckte att vi gjorde ett bra jobb trots lite småmissar, men vadå? Det är ju bara träning ;)

100 cm Clearround
Jag gick ut sist i clearrounden för jag var den enda som red 1m, vilket var väldigt skönt då det var endel fix på morgonen och med tanke på att Pepsi såg ut som ett stort dammoln ;) På framhoppningen var hon lite mupp, precis som jag räknat med. Galopperade mest så att hon skulle komma igång ordentligt och få ur sig lite spändhet och energi. Lite småbrall, men inte så farligt faktiskt! Hoppa gjorde hon bra också :) När vi blev ensamma kvar så fanns det ju massa plats, så jag passade på att ta några stora "busbyten" för att få igång henne och få henne glad ;) Det lyckades mer än väl, haha!
Inne i ridhuset sen var det tyvärr väldigt halt :( Dumma underlag alltså, att det aldrig ska gå och få iordning. Men det ska göras något åt till i höst verkar det som åtminstone :) Pepsi var i alla fall riktigt fräsch och hoppade som en liten kanonkula (y) Två mindre missbedömingar från min sida men det gjorde inget då känslan överlag var nice! hon bjussade dessutom :) Fick ett nedslag dock tyvärr, vet inte riktigt varför. Hon kom sådär stort och luftigt som hon gillar, men hoppade lite för nochalant och glömde ett bakben typ. Helt klart nöjd med rundan ändå och att det kändes så pass enkelt :D

100 cm tävlingsklass
Startade först i klassen som gick direkt efter då det var flera som valde att byta höjd, vilket resulterade i att det bara var jag och en till på 1 m. Gjorde dock inte oss något för då var vi ju redan lite varma i kläderna, men hade ändå fått pusta en stund medan banan byggdes om. Hon var absolut lika fin denna runda, om inte fiiinare! :D Hon har börjat hoppa så himla bra nu tycker jag, luftigt men enkelt liksom! Haha, dock värsta missförståndet till sista i grunden: Jag tänkte hoppa på ytterkant, men hade lite dålig ytter så hon trodde att vi skulle rida förbi. I sista sekund hajjar hon vad jag ville och hoppar, jisses. Ett hjärta av guld säger jag bara, en räddare i nöden och dessutom klarar hon hindret felfritt! Åh, min bästa ♥ Checka in filmen som kommer sen så förstår ni definitivt vad jag menar! 
Omhoppningen gjorde vi även den bra tycker jag :D Hon halkade till två gånger, en gång bara ett par språng innan hindret (10:an) så då tappa vi lite fokus och flyt liksom och kommer tight. Men, återigen så kan jag inte annat än älska hennes inställning! Är så oerhört tacksam, och det är sååå värt all tid vi lagt ner :)
Vi slutade på 0+0 fel och jag tror både hon och jag tyckte att det kändes ganska så busenkelt :D Hur skönt som helst!! Tiden var inte den bästa, ville inte chansa på underlaget ju och prioriterade att jag skulle rida bra (vilket är svårt när man samtidigt ska svänga snävt, haha!). Trots det så räckte det hela till en andraplacering, och bara 7 hundradelar från Amanda som vann! (Grattiis) Lite småsnopet såklart, men kan absolut inte vara annat än nöjd med både min och Pepsis insats :))))

Filmklipp kommer!





Nothing's like being with her ♥



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: