Framtid

Om mindre än ett år tar jag studenten!! :D Då är det slut på den tryggheten som skolan ändå ger, och trots att jag läääängtar galet tills jag slipper skolan så kan jag inte låta bli att erkänna att lite läskigt är det ju ändå. Då sitter man antagligen där, arbetslös. Usch, gillar verkligen inte det ordet. Så misslyckat på nåt sätt.. Jag har bestämt mig för att inte plugga vidare direkt på universitet, för aldrig i livet att jag skulle sätta mig i skolbänken osäker på om det verkligen var detta jag ville. Jag tänker inte "plugga i onödan"! Men jag ska absolut gå på universitet, ingen tvekan. Men jag ska nog försöka börja med att jobba ett tag. Frågan är bara med vad?
 
En fråga som man alltid får är: Vad vill du bli när du blir stor? Jag beundrar dem som vet exakt vad dom vill, redan från barnsben, och sedan fullföljer det. Jag har aldrig varit säker. När jag gick på dagis ville jag bli skräpplockare (HAHA) bara för att det såg så roligt ut att gå med en sån där "nyp-pinne" ni vet? Gissa om jag har fått höra det i efterhand!
Jag har precis som många andra varit inne på delfinskötare, veterinär osv. Men det har aldrig varit något seriöst direkt. Det är först nu senaste året som jag börjat forma en "plan" över mina närmsta år efter gymnasiet, vilket jag gillar starkt eftersom jag är en liten planerare som ni kanske vet ;) Bestämmer jag mig för att fullfölja planen, ja då kommer jag säkerligen att göra det också. Allt eller inget helt enkelt!

Planen då? Jo, i vår ska jag söka in till Ridledarutbildningen. Man gör ett ridprov, som av vad jag hört inte ska vara så avancerat, och sedan under sommaren väntar en treveckors-utbildning på självaste Strömsholm :) Utbildningen behandlar pedagogik, ledarskap, hästkunskap och utvecklande av den enga ridningen, och efter tre veckor är man förhoppningsvis Ridledare (vilket är den enklaste formen av ridlärare kan man väl säga). 
Men innan dess hoppas jag även på att kunna titulera mig som hästägare, förresten!

När jag gått ridledarutbildningen är planen att söka jobb inom hästbranchen. Ridskolor är nog det som är mest lockande just nu, men det kan bli något helt annat också. Var någonstans i Sverige (eller kanske världen?) beror helt enkelt på var det finns lediga jobb, det kan bli här hemma i Norrköping lika gärna som i Skåne eller Dalarna. Fast jag kan ju erkänna att det vore fint att börja på hemmaplan, här i Norrköping ;)

När jag jobbat ett eller ett par år, då vet jag förhoppningsvis mer vad jag vill. Antagligen är jag fortfarande inne på att utveckla mig inom hästbranchen, och i så fall väntar ännu ett intagningsprov. Då är det Hippologen jag vill gå, på Strömsholm och Flyinge! :) Hippologutbildningen är en treårig universitetsutbildning där man kan välja mellan inriktningarna Stallchef och Ridlärare, och då ska jag nog helt klart välja det förstnämnda.

Jag har inga ambitioner om att vinna OS, eller bli världsbäst, men jag vill så klart bli en så skicklig ryttare jag nånsin kan och samtidigt kombinera det med mina andra intressen och egenskaper (så som organisation osv.). Så just nu är nog drömmen att så småningom (efter Hippologen någon gång) driva ett eget företag, för det tror jag att jag skulle älska. Självklart mycket slit och svåra beslut, men jag är övertygad om att jag skulle klara av det om jag bara ville.

Ni får förresten ta planen med en nypa salt. Inget är skrivet i sten, och det kommer säkert att ske saker och komma möjligheter som gör att jag överväger att ändra mig. Detta kanske är grunden? Det finns mycket som kan påverka den, men det här är nog vad jag känner att jag vill just precis nu :)

Detta var ett "Sätt-rubriken-inlägg". Det är Carro som valt rubrik, så jag hoppas att du fått ut det du ville och även ni andra fått lite intressant läsning :) Vill du också sätta rubriker på mina inlägg? Det kan du göra HÄR.


Kommentarer
Postat av: Lena Löfgren

Härlig berättelse och jag känner en viss tvekan till att du INTE skulle satsa på att vinna OS...;-) Du är för mycket fighter och vinnarskalle för att kunna låta bli att komma så långt... Som jag sa... Vi sitter snart i Globen och tittar på dig i finalen inför OS :-) Hejja hejja hejja... Man ska sikta högt och med förnuft för man lever bara en gång :-) Kram på dig

Svar: Haha vad gullig du är! :D Vi får väl se, kanske det ;) haha! Tack så mycket för dina fina ord och din peppning, man blir alltid så glad när du skriver :))) Massor av kramar tillbaka
// Hillevi

2012-08-16 @ 15:47:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: