Mitt liv på hästryggen - 6


2008

2008 är ett av dom åren som varit det allra bästa, det hände så sjukt mycket som förändrade allt. Tack vare det som hände är jag där jag är idag, och 08 var nog året då den största utvecklingen hittills hände faktiskt. Så förbered er på ett riktigt LÅÅNGT kapitel :)

Hela våren fortsatte jag rida i Pias grupp 4 på torsdagar, men på hösten bytte jag till Lottas grupp 4 på fredagar. På våren var jag med på alla träningstävlingarna men utan vidare resultat. Gud vad illa det gick! I ena dressyren hade jag Astra, kan ni tänka er?! Inte bra alls i alla fall, men sen i andra hade jag Viktor som var seg som en liten korv och ville inte alls. I hoppningen hade jag viktor igen, och han var lika seg nu. I den andra hoppningen hade jag Cobbe som stannade och bajsa mitt framför ett hinder. Inte okej liksom! Haha. Dem tävlingarna var verkligen ett skämt ;D

I alla fall, på något sätt lyckades jag gå vidare och i Juni var det dags för avslutningshoppning igen. Jag hade hoppats innerligt på Viktor för när det var avlutning innan sommaren ville jag ju såklart ha min sköthäst :) men icke! Det blev cobbe och det gick bra, en rivning men jag var nöjd ändå :) 

← klicka för större :)

I slutet av våren hände även nåt mycket speciellt och helt fantastiskt, men det har jag så mycket att berätta om så det är ett eget kapitel (nr7).

Under sommaren hann även HEJA+ Becka+ Emma Royne+ Jonna åka till Ökne. Jag hade Simra igen och det var riktigt roligt igen :) Jag tror att jag och Johanna red i någon av mittengrupperna det här året i alla fall, och våran grupp var helt galen. Jag glömmer aldrig Ellinor som red den bockande enhörningen Oliver. Hahaha. Hon gjorde sjukt mycket kul, men ett litet smakprov är ju t.ex. när vi skrittade iväg barbacka själva med gruppen och skulle beta lite. Någon frågade om vi inte kunde trava litegrann, men nej, absolut inte tyckte Ellinor, men vi kunde ju testa att rida baklänges en bit istället! Haha. Gud, hon var helt, hmm, jaa. Borta helt enkelt ;P 

I slutet av Juni anordnade ridlärarna en sten-plockar-tävling där man skulle plocka bort så mycket sten som möjligt i hagarna. I vårat superbästa lag var vi jag, Emma, Johanna, Malin och Fillie. Vi vann första-pris, vilket var en privatlektion :D Jag ville ha dressyr, så att jag kunde rida viktor för han var mycket roligare i dressyr än hoppning enligt mig :) men alla andra ville ha hoppning, så det blev det! Johanna hade Viktor, Emma Cobbe, Malin Rex, Fillie Chess och jag Kasper. 

← klicka för större :)

Sista veckan på sommarlovet gick jag en kvällskurs också :) Det var jag, Frida H och alla vuxna vilket faktiskt var riktigt roligt :) jag hade viktor och det var typ under denhär kursen som jag lärde mig rida honom på tygel hyfsat :D han var den allra första hästen jag överhuvudtaget kunde få att kröka på nacken, han kändes så okomplicerad på nåt sätt, jag tror vi passade varandra :) jag kommer ihåg en av kvällarna när vi red ut i skogen. Lotta red först med Ragnar och efter henne red jag barbacka på Viktor och sen kom alla storhästarna :D Sjukt mysigt var det att rida barbacka över fälten i solnedgången!

← klicka för större :)

På hösten var LektionsDM i dressyr hemma på Hageby så då fick jag och Viktor vara med på ett hörn :) Johanna skulle ha ridit Norton, men han blev halt så hon tog Viktor i förklassen så jag red bara DMklassen. Riktigt piggis blev han och istället för att ligga typ 20 m efter Cobbe hela programmet så var vi nästan för nära ;) Vi slutade på 6,8/10 vilket egentligen resulterade i en delad 2:a plats, men  eftersom det inte får vara delad i DM så fick domarna bara välja vem som skulle få komma 2:a och vem som blev 3:a och då blev vi 3:a. Sjukt supermegasaglad blev jag såklart, min första ”lokala” tävling och vi fick bronsmedalj, en stor fin rosett och en Svrf-plakett. Då var jag stolt kan jag säga, och det var verkligen askul :)




Någon månad senare vare dags för KM i dressyr och då hade jag såklart också Viktor, men denhär gången gick det SKIT rent utsagt. Han var så seg att jag kanske sammanlagt fick ungefär 5 galoppsprång i hela prrogrammet. Inte Okej! Skapligt besviken var jag ju såklart, men jag har bestämt att den tävlingen räknas inte. Jag kommer bara ihåg DM ;D


På Km i hoppning så hade jag Kasper. Jag minns att Maria var typ banpersonal när jag red och precis innan jag skulle börja sa hon: Satsa i omhoppningen, du har en häst som kan svänga snävt! Då blev jag sjukt peppad, Maria var ju liksom en av dom STOOOORA tjejerna. Jag gjorde så gott jag kunde med dom snäva svängarna (vilket inte var så snävt menmen ;) det räckte till en 1:a plats faktiskt så KM-mästare i grupp 4 blev vi  :)

← klicka för större :)

Så småningom blev det vinter vilket innebar december och även lite luciacirkus. Jag red viktor i dressyrpresentationen och sen så körde jag även honom i ett tomtenummer :) Någon vecka senare blev det jullov och dagarna innan julafton hade ridlärarna privatlektioner.  Jag hade hoppat den halvnya C-ponnyn Vallas Edison en gång på lektion och fastnat lite grann så jag tog en privatlektion i hoppning med honom för Cissi, och Johanna var med och hade Viktor. Då fastnade jag såklart ännu mer, trots att han ofta vägrade och hoppade förbi hindren när jag inte red ordentligt, men gud vad jag lärde mig av det. Nyttigt!

Dagen innan julafton var det som vanligt avslutningshoppning med maskerad för alla skötare och faddrar. Jag och Amanda var ett team och jag var utklädd till polkagris, Amanda till en kola :) Och det gick bra för oss, men Noak var lite konstig så han typ vägrade har jag för mig så ingen placering, men kuligt var det och jag tror vi fick pris för våran fina utstyrsel :D

← klicka för större :)


Kommentarer
Postat av: Mary

"Då blev jag sjukt peppad, Maria var ju liksom en av dom STOOOORA tjejerna." hahaha, tänk att det var så en gång i tiden :D

2010-11-12 @ 22:23:57
URL: http://marypoynter.blogg.se/
Postat av: Hillevi :)

haha. jaa :D menn du kommer alltid att vara en av dom STOOORA tjejerna Maria ;D

2010-11-13 @ 20:59:25
URL: http://nittiofyranollattafjorton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: